Folketingets Retsudvalg har kaldt justitsminister Nick Hækkerup (S) i samråd om logningsbekendtgørelsen på torsdag den 14. januar.
Rigspolitiet ønsker ikke at stille op til interview for at uddybe, hvorfor masselogning er et vigtigt værktøj for det danske politi. Hverken Rigspolitiet eller Anklagemyndigheden ligger desuden inde med tal, der kan kvalificere nødvendigheden af den omstridte overvågning. Justitministeriet kan heller ikke kvalificere behovet og ønsker ikke at stille op til interview.Ukendt effektivitet
Udvalget har bedt ministeren redegøre for, hvorfor man ikke straks ophører den ulovlige masselogning af danskernes teledata, når EU-Domstolens afgørelse af 6. oktober 2020 præciserer, at reglerne er i strid med EU-retten og ikke kan opretholdes midlertidigt.
Derudover er ministeren blevet bedt om at redegøre for teleselskabernes retsstilling i forhold til EU-Domstolens afgørelse, herunder hvordan ministeren forventer, teleselskaberne kan agere, efter det er fastslået og præciseret, at deres praksis også midlertidigt er i strid med EU-retten, men den danske stat fortsat pålægger dem at fortsætte denne praksis.
Det fremgår af indkaldelsen.
Endelig er ministeren blevet bedt om at redegøre for, hvorvidt regeringen med det lovforslag, som ifølge ministeren fremsættes i februar 2021, planlægger at ændre reglerne, således at de vil være i overensstemmelse med EU-retten og regler om retten til privatliv.
Samrådsspørgsmål J-L er stillet efter ønske fra Karina Lorentzen Dehnhardt (SF). Du kan se dele af Version2's dækning af sagen i linkene over for og Version2 vil naturligvis følge samrådet.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.