Justitsminister skal svare på manglende databrud-lov

De radikale vil stille spørgsmål til Justitsministeren om rimeligheden i, at myndigheder og virksomheder ikke er tvunget til at underrette folk, hvis personlige oplysninger de har videregivet.

»Hvis man ved en fejl kommer til at videregive personhenførbare oplysninger, så bør man have pligt til underrette de ramte.«

Så klar i mælet er de radikales justitsordfører Morten Østergaard, efter at have læst Version2's artikler om andre lande, der enten har lovgivning eller er i gang med at indføre lovgivning på området.

Således har Californien siden 2003 haft en lov, der påbyder myndigheder og virksomheder, som ved en fejl offentliggør personhenførbare oplysninger, at underrette de ramte borgere, og Indien og New Zealand er på vej med lignende love.

Derfor vil de radikales retsordfører Morten Østergård nu stille spørgsmål til Justitsminister Brian Mikkelsen, om retstilstanden på området er hensigtsmæssig.

»Det er jo en ærlig sag, at der kan ske fejl i selv de bedste virksomheder, men når først oplysningerne er videregivet, kan de jo ikke trækkes tilbage igen. Og da det kan give store tab på image-kontoen, hvis man er nødt til at indrømme den slags fejl, bør man sikre, at borgerne skal have besked,« siger Morten Østergaard.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere