Dansk pizza-gigant snylter på konkurrentens domæner

Restaurations-it-leverandøren Just-Eat.dk har opkøbt en række domænenavne, der minder om konkurrentens Hungry.dk. Nu havner sagen i domæneklagenævnet

Hvis du får lyst til en pizza og klikker dig ind på takeaway-hjemmesiden hungry.dk, men taster forkert, risikerer du at ende hos konkurrenten just-eat.dk.

Det sker, fordi just-eat.dk for nylig har opkøbt domænenavne som ungry.dk, humgry.dk og hungy.dk - altså navne, der minder om hungry.dk, og som man nemt kan komme til at taste, hvis fingrene smutter på tastaturet.

Fænomenet kaldes 'typosquatting' og er i strid med reglerne for god domæneskik. Direktøren for Hungry.dk er da heller ikke begejstret:

Læs også: Just-Eat-direktør siger op

»Grundlæggende må vi jo tage det som smiger, for vi er helt nye på markedet. Men det er selvfølgelig ikke noget, vi kan have siddende på os. Det er trafik, der er ment til os, som de (just-eat.dk, red.) prøver at få over til dem,« siger Rune Risom, som er administrerende direktør for Hungry.dk til Version2. Rune Risom har i øvrigt tidligere arbejdet for Just-Eat.

Just-Eat indrømmer fejl

Mads Eriksen, som er administrerende direktør for Just-Eat, vil stoppe omdirigeringen til just-eat.dk omgående.

Det sker, efter Version2 har gjort ham opmærksom på, at virksomheden bryder reglerne. Men direktøren har ingen kommentarer til, hvorfor domænenavnene overhovedet er blevet indkøbt i første omgang.

Hvorfor har I købt domænerne?

»Det ved jeg faktisk ikke. Vi har taget dem ned, og det må det ligesom være det,« siger Mads Eriksen til Version2.

Hvem stod for at købe domænerne?

»Det er marketingafdelingen, der stod for det.«

Hvorfor har I sat domænerne til at pege videre til just-eat.dk?

»Det ved jeg ikke. Det er heller ikke noget, vi normalt gør.«

Har I tænkt jer at overdrage domænerne til hungry.dk?

»Nej, vi vil ikke overdrage domænerne til hungry.dk,« siger Just-Eat-direktøren.

Hungry.dk har mandag i denne uge indsendt en klage til Klagenævnet for Domænenavne. Rune Risom forventer, at just-eat.dk ender med at overdrage domænerne.

»Baseret på tidligere afgørelser i lignende sager forventer jeg helt sikkert, at vi får medhold og får overdraget domænerne så hurtigt, som klagenævnet nu tillader det,« siger direktøren for Hungry.dk til Version2.

Ved redaktionens afslutning ledte humgry.dk stadig videre til just-eat.dk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Deleted User

Ingen tvivl om, at det er ualmindelig dårlig stil fra just-eats side, men Hungry burde have undgået polemikken ved selv at købe domænerne samtidig med hungry.dk Netop fordi moralen blandt ens konkurrenter ikke kan forventes at være i top.

Med mindre Hungry ganske enkelt har været så smarte at kalkulere med, at det ville ske, så de kunne bruge historien til at få opmærksomhed. David mod Goliat er altid godt stof. ;-)

 • 0
 • 0
Casper Olsen

Ja går den, så går den. Er det blevet undersøgt, hvor vidt de ejer andre domæner som lægger sig op af andre konkurrenter ? For hvis der findes andre tilfælde, så der helt sikkert en i marketings afdelingen som får ekstra røde ører.

humgry.dk leder til en blank side nu

 • 0
 • 0
Klaus Skelbæk Madsen

Samme firma som fik nedlagt fogedforbud mod just-meat (som ville sælge slagtervarer over nettet), syntes at det er helt fint at typosquatte en 100% direkte konkurrent?

Heldigvis skulle det være muligt for hungry at få Just-Eats domæner suspenderet. Alle 3 kriterier nævnt på https://www.dk-hostmaster.dk/klager-og-suspension/suspension/typosquatti... er så vidt jeg kan vurdere opfyldt.

Så det kan ikke rigtigt svare sig for JustEat at beholde domænerne. Hvis de derimod overdrager dem til Hungry, har de da i det mindste mulighed for at redde en smule ansigt.

 • 0
 • 0
Jesper Nielsen

Just-eat.dk står der på stort samtlige reklamer for pizza og andet hundeæde som smides ind af alle brevkasser, også dem hvor der står reklamer nej tak. Rent faktisk så jeg helst de fik totalt forbud mod at drive forretning i Danmark, sådan nogle spammere.

Det er jo så din lokale pizzamager du skal kalde spammer, og ikke Just-Eat. Det er jo ikke Just-Eat, der vælger at ignorere dit reklamer nej tak-skilt.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere