Julenedbrud: Kunne ikke forbinde Philips Hue i flere dage

2. januar 2019 kl. 10:327
Julenedbrud: Kunne ikke forbinde Philips Hue i flere dage
Illustration: Signify.
Alt for mange forsøgte at koble deres nye smarte lamper på nettet, så serverne hos Philips Hue gik i sort. Lampeproducenten fik først styr på problemet efter flere dages nedbrud.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der lå lidt for mange smarte Philips Hue produkter under juletræerne rundt i verden. Faktisk så mange at Philips Hues servere ikke kunne håndtere presset fra de mange, der i dagene efter juleaften ville oprette en konto og forbinde deres lamper med internettet. Det skriver Techcrunch.

Konkret kunne nye brugere ikke oprette en konto på MyHue-platformen eller forbinde deres nye produkter med eksempelvis Amazon Echo eller Google Home.

Det samme problem opstod for mange nye ejere af Amazon Echo i Europa juledag. Her varede nedbruddet dog kun få timer, mens det ikke var muligt at forbinde med Philip Hue i adskillige dage.

Nedtonede fejlen

Philips Hue har ikke haft travlt med at fortælle om nedbruddet på sociale medier og ifølge lampe-producenten er det kun få procent af brugere, der har været påvirket af nedbruddet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Philips Hue anbefalede brugere at forsøge at etablere forbindelse om natten, hvor antallet af brugere formodentlig var mindre.

Først 28. december melder Philips Hue, at serverproblemerne er overstået ifølge Techcrunch. Brugere på Twitter melder dog fortsat om problemer med at etablere forbindelse.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
2. januar 2019 kl. 22:15

Syntes folk er hurtige til at udtale sig om ting de måske kun tror ved hvordan fungerer.

Hue er som udgangspunkt decentral og skal bruge din router for at give WiFi forbindelse til din Hue Bridge, men den bruger umiddelbart kun Phillips servere til at hente opdateringer.

Du kan så vælge at oprette en cloudbaseret konto, hvis du vil styre det på farten, men ikke krævet eller nødvendigt.

https://huehomelighting.com/philips-hue-need-internet-connection-work/

6
2. januar 2019 kl. 21:10

... kan køre autonomt via sine fjernbetjeninger og via deres hub og app via WiFi uden internetforbindelse, men kan også forbindes til Google Home og Alexa hvis man vil styre det udefra.

Min id-chip-styrede Sureflap kattelem fungerer heldigvis autonomt, men skal den programmeres ellerskal statistik udlæses, kræver det netforbindelse og at serveren et sted i skyen er oppe; der er ikke lokalt interface.

5
2. januar 2019 kl. 15:22

Her ser man også forskellen mellem de forskellige platforme. Jeg har både Apple HomeKit og Google Home derhjemme - hvor Google Home var afkoblet pga den-centrale-server-problematikken, så fungerede HomeKit ganske glimrende, da min Apple TV tilsyneladende taler direkte med min Hue Bridge.

4
2. januar 2019 kl. 14:55

med added service forstås at du forbrugere er produktet, og en sjov pære med noget rgb-lys bare er en måde at købe dig på

2
2. januar 2019 kl. 13:52

Hvorfor er det overhovedet at alle de her IoT dimser skal have en central server, som kan følge med i husets lysforbrug og fungere som kill-switch til hele verden mm.?

Svaret er jo nok at man (selv) skal kunne fjernstyre det fra hele verden, hvilket er lidt svært uden at fifle med routeren og faste IP-numre mm. som ligger langt ud over almindelige folks formåen - men det er sgu' en uskik at det er nødvendigt at skrue det sammen på den måde.

1
2. januar 2019 kl. 11:37

Det er ikke bare nye der er problemer med. har en 3 år gammel installation, der ikke kan opdateres. Ret så ubrugeligt. hele den udvikling med at services kører via en tilfældig server i langtbortistan er efter min mening problematisk og vanskelig. Det er ikke noget man rigtig kan klage over - hvem skal man henvende sig til etc?