Julegave til mormor? Smart anti-bøvl-koncept skal få ældre på nettet

8 kommentarer.  Hop til debatten
En halv million pensionister har ikke en computer. Det vil firmaet DukaPC lave om på og lancerer nu en Windows-maskine, der bliver administreret centralt.
8. december 2010 kl. 10:54
errorÆldre end 30 dage

Uforståelige meddelelser, der popper op, bestilling af internet-forbindelse hos teleselskabet, antivirus, der vil scanne harddisken, og opdateringer af styresystem og programmer.

Der er mange barrierer for folk, der ikke er vant til at bruge en computer, men gerne vil i gang. Og derfor forsøger et lille dansk firma sig nu med et nyt koncept, hvor brugeren forstyrres og forvirres mindst muligt.

DukaPC hedder både firmaet og computeren, som skal få ældre og andre it-forskrækkede med på den digitale bølge. Og selvom styresystemet hedder Windows 7, vil brugeren ikke mærke noget til de traditionelle Windows-beskeder, lover firmaet i en pressemeddelelse.

Maskinerne bliver nemlig administreret af firmaet bag, så brugerne aldrig skal tage stilling til antivirus eller systemopdateringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Computeren består af en trykfølsom skærm, der også rummer selve computerindmaden, og via et indbygget 3G-modem kan computeren gå på nettet med det samme, så længe der er dækning i området.

Softwaren på computeren er udviklet specielt til betjening via tryk på skærmen, og til folk, som aldrig før har prøvet at sende en e-mail eller navigere på internettet. Med computeren følger der således en e-mail-adresse hos DukaPC, ligesom der er sat genveje op til vejrudsigten hos DMI og nyheder fra Jyllands-Posten.

Når brugeren er blevet tryg nok ved at betjene computeren, kan man 'låse op' for browseren, så man kan besøge alle slags internetsider, og ikke kun dem, der er lagt genveje ind til.

Prisen for en DukaPC bliver 6.995 kroner samt 249 kroner om måneden for abonnement, der dækker internetforbindelsen, support og administration af maskinen.

53 procent af danskerne mellem 69 og 89 år har aldrig været på nettet, mens 44 procent aldrig har brugt en computer, viser tal fra Danmarks Statistik.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
8. december 2010 kl. 11:55

Det virker da som en god idé, spørgsmålet er om målgruppen vil synes det samme.

2
8. december 2010 kl. 15:15

Jeps, men den er alt for dyr til at ramme det ældre kundesegment efter min mening, hvilket er en skam.

Jeg tror ikke der er særligt mange pensionister der har lyst til at punge ud med den slags penge for at eksperimentere med nettet. Det må kunne laves billigere.

3
8. december 2010 kl. 16:51

Well, du har ret.

Det månedlige abonnement er helt fair men:

Touchscreen, i dét segment? Ej, vel? Derudover, ja, man må kunne skimpe lidt på hardwaren, hvis man indberegner hvad deres behov reelt er.

4
9. december 2010 kl. 08:51

Jeg vil da hellere anskaffe en iPad til kr. 3.800 til min gamle mor.

Hun vil hurtig kunne lære hvilke iconer der skal trykkes på.

Så behøver hun ikke en "mindre hær" til at holde apparatet kørende. Kun 3G abonn.

5
10. december 2010 kl. 16:49

Jeg har købt en Galaxy pad til min mor i julegave. Den er super nem at administrere og så kan den også sende SMS, hvilket børnebørnene bruger....

iPad er også fed, men den kan ikke SMS.

6
10. december 2010 kl. 20:00

Hej,

Jeg syntes godt nok det er billigt både for internet, support og automatisk administration af PC'en.

At den er touch baseret tror jeg på kunne gøre den mere brugervenlig.

Super initiativ. Dog kunne iPad være en hård konkurrent

7
12. december 2010 kl. 11:49

Jeg syntes godt nok det er billigt både for internet, support og automatisk administration af PC'en.

Ja månedsprisen er der ikke noget galt med, bare den inkluderer ubegrænset internetforbindelse. Men prisen på hardwaren er alt for høj.

Jeg ville have givet valget mellem en netbook og en nettop, baseret på eks. N330 eller N550. Så vil svagtseende ældre kunne vælge nettoppen og en 24" skærm, uden det bliver dyrere end de 6995 kr.

Og jeg forstår ikke at de vil bruge windows til det. Brugerene har jo ingen præferancer på forhånd, det skal bare virke. Mulighederne for tilpasning virker større hvis der istedet blev brugt en skræddersyet distribution af linux.

8
12. december 2010 kl. 15:14

Men et Chrome OS Device er jo ikke til salg endnu? Man kunne lave det med 5GByte store i abonnement? Ingen danske ISPere har meldt ud at de gerne ser et Windows alternativ?

Pris f.eks. 2500kr for Chrom OS Device.

  • 199kr/md for ISP + 5Gbyte store. evt. 269kr/md for ISP + 500Gbyte store.