Vild download-rekord: Julen gjorde Apples og Googles app-stores rødglødende

Der blev hentet 1,76 milliarder applikationer ned til iOS- og Android-apparater i ugen mellem jul og nytår. Det er ny rekord, mener analysefirma.

Der var gang i både Apples App Store og Google Play-butikken i juledagene, viser en opgørelse fra analysefirmaet Flurry.

Faktisk blev der på en uge mellem 25. december og 31. december hentet 1,76 milliarder applikationer sammenlagt til de to mobile platforme, lyder det fra firmaet, som ikke har de præcise tal, men må estimere det. Det skriver The Next Web.

Lidt hurtig lommeregnergymnastik siger, at 1,76 milliarder downloads på en uge i gennemsnit svarer til 2.910 downloads i sekundet, hvilket siger en smule om den båndbredde og serverkraft, de to app stores må have til deres rådighed.

Juledagene, hvor store mængder tablets og telefoner pakkes ud og tages i brug, er traditionelt den travleste uge på året i app-land. I juleugen 2011 var der således 1,2 milliarder app-downloads, mens en mere normal uge i december 2011 bød på 750 millioner downloads. En stigning på 60 procent.

Et år efter var tallet for en normal uge steget til 1,07 milliarder downloads, mens juleugen altså tilsvarende var vokset, denne gang med 65 procent i forhold til normalen.

Lidt over en tredjedel af alle app-downloads på kloden skete denne jul fra USA, melder analysefirmaet. For et år siden var den andel på 42 procent.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Finn Christensen

...den er langt ude, når nogen bruger tid på "måske"..

"..lyder det fra firmaet, som ikke har de præcise tal, men må estimere det." (de 1,76 mia.)

Martin Wolsing

...den er langt ude, når nogen bruger tid på "måske"..

Hvis der endelig er noget, der er langt ude, så er det da at kritisere andres arbejde uden at begrunde det. Det er for let bare at sige "gab"...

Hvad er der galt med at estimere ting? En stor del videnskabelig forskning og undersøgelse baserer sig på estimater. Man estimerer eksempelvis størrelsen af elefantpopulationen i Afrika. Man estimerer også værdien af pi. Eller vandstanden i et vandløb hen over året.

Der er således intet galt med estimater. Skal man have en debat skal der derfor være om estimaterne er troværdige og kvalificerede. Det kræver at man kigger på metoden, hvormed estimaterne er fremkommet.

Umiddelbart lyder Flurrys metodik pålidelig nok. Og hvis der endelig er en fejl er den nok systematisk, dvs. at den i givet fald går igen i alle deres målinger. Dermed kan vi i hvert fald regne med de relative ændringer, dvs. at antallet af downloads er steget markant i juledagene. Ergo holder artiklens pointe vand.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017