JP-Politiken køber den danske e-bog-handelsplatform Riidr

3. november 2014 kl. 16:187
JP/Politikens Hus har købt softwarevirksomheden Riidr.com for at få en platform for at distribuere e-bøger på tværs af enheder.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den danske softwarevirksomheder Riidr.com med speciale i en platform for e-bøger, er nu blevet købt af JP/Politikens Hus. Det oplyser JP/Politikens Hus ifølge en pressemeddelelse.

Riidr.com begyndte oprindeligt som en butik for e-bøger i 2010, men valgte senere i samarbejde med det svenske forlag Schibsteds at fokusere mere på den tekniske platform, som kunne ligge under distributionen af e-bøger.

Dermed har Riidrs kunder netop været firmaer som eksempelvis JP/Politikens Hus, som blandt andet sælger bøger og i forvejen også har investeret i Saxo.com.

»Med købet af Riidr.com styrker vi vores position på e-bogsmarkedet, som er et marked, vi har høje forventninger til. Riidr.com giver os en af markedets mest brugervenlige platforme, hvor man nemt og ubesværet kan læse den samme e-bog på mange forskellige devices,« udtaler direktør Stig Ørskov fra JP/Politikens Hus ifølge pressemeddelelsen.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
3. november 2014 kl. 16:32

Hvorfor laver man ikke bare en app/website, der loader en PDF/anden fil og tilføjer en fancy bladre funktion, hvis det er det man ønsker? Skal der virkeligt en stor virksomhed bag, for at det bliver en succes.

Filen kunne indlæses fra en cloud, på tværs af alle enheder. Umiddelbart lyder det jo simpelt nok, men det er også en overfladisk vurdering.

2
3. november 2014 kl. 16:53

Hvorfor laver man ikke bare en app/website, der loader en PDF/anden fil og tilføjer en fancy bladre funktion, hvis det er det man ønsker?

Layoutet er låst i en PDF, så derfor benytter man andre formater, der tillader at indholdet reflowes alt efter skærmens størrelse og brugerens preferencer. På min Kindle kan jeg fx skifte font, skriftstørrelse, bredde af margin, orientering af enheden. Nogle af formaterne er stort set HTML, og indhold og billeder er så pakket ned i en container-fil.

Værdien i platformen Riidr har er nok mere i håndteringen. Når jeg køber en bog kan de konvertere mellem forskellige formater, så jeg kan anvende min indkøbte bog på alle mine forskellige devices. Ligeledes har de styr på hvordan man nemt overfører en indkøbt bog - til min Kindle er det fx ved at sende en email til enhedens specifikke adresse.

3
3. november 2014 kl. 17:31

Men hvorfor skal man overhovedet sende en e-mail, for at læse bogen på en anden enhed - det er min pointe med indlægget. Hvis du f.eks er i gang med at se en film på Netflix på computeren, slukker den computeren, så kan du nemt fortsætte på mobilen/tabletter.

Det hele fungerer via skyen og sker smertefrit, og det burde være ligeså nemt at gøre med bøger. Køber du en bog, så skal bogen være tilgængelig for din konto, uanset enhed, så længe at enheden/platformen understøttes.

7
3. november 2014 kl. 20:50

Det er træls at alt er koblet op på nettet, hvis du skal til udlandet. Det er bedre at kunne synkronisere sine enheder inden man tager afsted, og så har alt indholdet offline.

5
3. november 2014 kl. 18:05

Det er præcis det f.eks. Amazon tilbyder. Ulempen (ligesom med Netflix) er så at det kun fungerer med det indhold som de selv udbyder.

Det med at sende en mail til sin Kindle, svarer til at skifte fra Netflix til en dvd afspiller på sit fjernsyn...