John McAfee lancerer ‘John McAfees Privacy Phone’: kill-switch til wifi, antenne og GPS

Vi fornægter sikkerhedstruslen fra vores telefoner, lyder budskabet fra investeringsfirma bag ny privacy-telefon.

Vi har frivilligt givet nøglerne til kongeriget til verdens hackere, lyder advarslen fra MGT Capital Investment - et investeringsfirma, der opkøber og udvikler sikkerhedsteknologier med softwareudvikleren John McAfee i spidsen.

Til august udkommer selskabet med den såkaldte ‘John McAfee’s Privacy Phone’ - en telefon, der ifølge MGT er skabt efter security-by-design-principper.

Læs også: Medie: Silent Circles sikrede Android-telefoner sælger dårligt

»Vi lever i en tid med selvbedrag, når det gælder vores smartphones,« lyder budskabet fra MTG.

De hjælper os med at huske aftaler og finde restauranter. Og derfor ser vi gennem fingre med, at de kan udnyttes af cyberkriminelle i en grad, der truer vores måde at leve på, fortsætter meddelelsen.

John McAfee blev som softwareudvikler kendt for antivirus-selskabet McAfee. Siden har han gjort sig bemærket ved blandt andet at stille op til det amerikanske præsidentvalg, stifte sit eget parti og opfordre folk til at afinstallere det antivirus-software, der bærer hans navn. Illustration: Gage Skidmore

»Lysår foran Blackphone«

Telefoner er i dag udviklet med softwarestyrede knapper til alle funktioner, hvilket gør det muligt at hacke alt fra kameraet til de automatiske systemopdateringer.

Derfor er privacy-telefonen angiveligt den første smartphone med fysiske kill-switches til antennen, wifi, GPS, batteri, mikrofon, kamera og Bluetooth.

Derudover vil telefonen være 'modstandsdygtig' over for såkaldte Stingrays eller andre IMSI-catchere, der kan bruges til at aflytte telefonsamtaler. Præcis hvordan er ikke klart.

Læs også: Blackphone-producent har slagtet privacy-melding

Endelig kommer telefonen med en ‘web search anonymizer’, der skal gøre det umuligt at tracke søgeadfærd og målrette reklamer.

»Det er version 1. Den er ikke skudsikker i forhold til hacking. Men den giver brugeren enorm magt over sit privatliv, og den er lysår foran Blackphone og andre telefoner, der påstår at være sikre,« skriver MTG i salgsmaterialet.

Læs også: Dom over highend privacy-laptops: Kamp er skeptisk og Kramshøj begejstret

Den næste version vil komme til næste år. Og den vil være så hacking-sikker 'som det er menneskeligt muligt'.

McAfee: Jeg har ret til mit eget navn

Foruden at opkøbe sikkerhedsteknologi står MGT bag den største amerikanske bitcoin-miner. Selskabet producerer i Washington omkring 100 bitcoins om måneden.

Selskabets aktionærer har ved afstemning besluttet at skifte navn til John McAfee Global Technologies Inc. Men navneændringen er stadig undervejs, fordi Intel i 2011 købte McAfee Inc - og dermed retten til varemærket, skriver CIO.

Læs også: John McAfee vil være præsident

Intel er da heller ikke tilfreds med, at privacy-telefonen markedsføres som John McAfees Privacy Phone.

Omvendt mener McAfee ikke selv, at han har solgt retten til sit eget navn.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere