Jørgen Staunstrup bliver adjungeret professor på IT-Universitetet

IT-Universitetets eksterne relationer skal udbygges med udnævnelse af tidligere prorektor som adjungeret professor.

ITU har udnævnt Jørgen Staunstrup, tidligere prorektor og nuværende leder af ITU Professional Courses, til adjungeret professor ved Institut for Datalogi.

I den nye rolle skal Jørgen Staunstrup være med til at profilere universitetets tekniske it-uddannelser og forskning. Han skal desuden hjælpe med at promovere it-uddannelse i Danmark og bidrage med at tiltrække mange flere velkvalificerede studerende til ITU.

Desuden vil Jørgen Staunstrup via sit faglige og politiske netværk bidrage til at udbygge ITU’s eksterne relationer.

»Vi har en forpligtelse til at dele den viden, der udvikles på universitetet, også i andre niveauer af uddannelsessystemet. Det har ikke tidligere haft høj prioritet, fordi der har været mange andre opgaver at løse i de første mange år af ITU’s historie, men jeg er rigtig glad for, at der nu er mulighed for at løse den del af vores samfundsopgave, for det er vigtigt,« siger Jørgen Staunstrup.

Peter Sestoft, der er institutleder på Institut for Datalogi, glæder sig over udnævnelsen og nævner, at Jørgen Staunstrups dybe faglige kompetence og brede interesse i at fremme IT nu vil komme både IT-Universitetet og mere generelt samfundet til gode.

Jørgen Staunstrup var fra 2006-2015 prorektor på ITU. I dag er han leder af ITU’s udbud af korte kurser i regi af ITU Professional Courses, og underviser desuden som ekstern lektor i appudvikling. Derudover er Jørgen Staunstrup ansvarlig for et nyt efteruddannelsesforløb i informatik for gymnasielærere. Netop indsatser i gymnasieskolen vil være et fokusområde, når Jørgen Staunstrup træder ind i sin nye rolle.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017