Jobopslag afslører nye Microsoft-planer for Windows på ARM

Microsoft ser ud til fortsat at arbejde med at understøtte ARM-platformen med Windows.

Planerne om at lade Windows køre på ARM-processorarkitekturen blev tilsyneladende ikke lagt endegyldigt i graven med det kortlivede Windows RT, som stort set kun blev brugt i den første Surface-tablet. Det skriver Petri.com.

Et jobopslag fra Microsoft efterlyser en senior program manager til stå for at få Windows til at køre på 64 bit-udgaven af ARM-arkitekturen.

Ifølge jobopslaget vil der være tale om både at samarbejde med device-afdelingen og serverafdelingen hos Microsoft. Dermed kan det se ud til, at Microsoft fortsat har planer om Windows 10-baserede enheder som eksempelvis tablets baseret på ARM64, men der kan også være tale om Windows Server til nye ARM64-baserede servere.

ARM-baserede processorer til servere er dukket op på radaren hos flere leverandører, som ønsker at øge tætheden i datacentrene med mere specialiserede processorer, der bruger mindre strøm.

Eksempelvis har AMD netop lanceret en ARM-baseret processor i Opteron-serverprocessorfamilien ifølge Ars Technica.

Windows 10 findes allerede på nogle få ARM-enheder til mobiltelefoner. Microsofts Lumia 950 benytter således en 64 bit ARM-processor fra Qualcomm.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Christoffer Kjeldgaard

Windows 10 findes allerede på nogle få ARM-enheder til mobiltelefoner. Microsofts Lumia 950 benytter således en 64 bit ARM-processor fra Qualcomm.

Det er noget vrøvl. Windows 10-desktop og dets applikationer kan ikke afvikles på mobile ARM-enheder overhovedet. Windows 10 Desktop / Server 2016 har flerbruger-support, Windows Phone 10 har ikke. Microsoft kalder begge dele "Windows 10", men de er fundamentalt forskellige, både i funktioner og krav til applikationer og hardware; derfor må I jo som journalister jo gerne rydde lidt op i forvirringen og specificere at der omtales Windows 10 Mobile / phone (Baseret på ARM) eller Windows Desktop / Server-editions (Baseret på X86 / X86-64).

Endvidere, er det ganske utænkeligt at vi kommer til at se Windows Server-editions baseret på ARM i nær fremtid. Windows Server 2016 er i sin nuværende form i beta-stadiet og udgives først i Q3 2016 - Personligt vil jeg mene det er for sent at introducere så skelsættende ændringer, der tillader Windows at afvikle x86 kompilerede applikationer på ARM64, og ansættelsen af en enkelt medarbejder kunne indikere at dette udelukkende er på forsøgsstadiet.

Når det så er sagt er det skam absolut muligt og konsolidere Windows Phone og Windows Desktop, og Microsoft bliver sandsynligvis nødsaget til det for at kunne holde sig i kampen om udviklerne i fremtiden. Apple har allerede luftet tanker om at afvikle iOS apps på Mac OS X. Android og dets apps kan afvikles på X86. Det er den vej udviklingen går.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere