Jobnet ramt af phising-angreb: 860.000 borgere har fået nulstillet adgangskoder

Jobnet ramt af phising-angreb: 860.000 borgere har fået nulstillet adgangskoder
Illustration: Screenshot.
Efter et phising-angreb har 860.000 borgere fået nulstillet deres adgangskode til Jobnet. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har intet overblik over, hvor mange brugere der blev kontaktet af svindlerne, men kun to virksomheders navne er blevet misbrugt.
23. november 2021 kl. 09:18
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

860.000 danske borgere har fået nulstillet deres adgangskode til Jobnet efter et phishing-angreb.

Det skriver Fagbladet 3F.

Jobnet blev opmærksom på phishing-angrebet 1. november, der gik ud på at lokke de jobsøgende til at logge ind på en falsk Jobnet-hjemmeside og derefter booke en samtale, give kontaktoplysninger og starte en chat med en falsk medarbejder fra Jobnets support.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har ifølge Fagbladet 3F kun oplysninger om to virksomheder, hvis navne er blevet misbrugt, og har ikke noget overblik over, hvor mange brugere der blev kontaktet af svindlerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jobnet meldte angrebet til Center for Cybersikkerhed 2. november, der straks lukkede den falske Jobnet-hjemmeside. Derefter kontaktede Jobnet alle brugere med råd om at slette sms’er og emails fra den falske hjemmeside, kontakte sin bank, hvis man havde oplyst kontonummer, og eventuelt få spærret sit NemID. Brugerne fik også besked om at skifte kodeord.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger