Jobmarkedet 2018: Disse IT-specialisttyper er der særlig rift om

Det vrimler med spændende stillinger. Har du styr på cloudservices, .NET eller ERP-systemer, er du en eftertragtet medarbejder. Illustration: Version2
Har du styr på cloud- og frontend-teknologier behøver du ikke gå sulten i seng. Efterspørgslen på disse kompetencer er tårnhøj.

Tager du et kig på det aktuelle job-marked for it-specialister, er det tydeligt, at kompetencer inden for cloud, som fx Microsoft Azure er stærkt efterspurgte. Det falder godt i tråd med, at flere og flere virksomheder netop placerer deres virksomhedssystemer i skyen.

Og efterspørgslen kan meget vel stige yderligere, når Microsoft snart lancerer den kommende version af Dynamics 365, der er en ren cloud-baseret erp-løsning.

Med en cloud-løsning kan virksomhederne ofte reducere i omkostningerne til it-driften, men en cloud-løsning stiller også store krav til sporbarhed af data, sikkerhed og tillid til udbyderen, hvis virksomhederne anvender en ekstern leverandør af plads i skyen.

.NET-udviklere har været i høj kurs i mange år, og er det stadig. Der er fuld blus i virksomhederne på at gøre deres frontends så smarte som muligt og være endnu mere kunde- og brugervenlige.

Det betyder ofte, at frontend-systemerne arbejder sammen med de mere traditionelle forretningssystemer, når der skal findes historiske data, hvilket også gør system-integratorerne til en meget eftertragtet mål for virksomhedernes headhuntere.

Her er det måske ikke så overraskende, at det primært er konsulenter med SAP-erfaring, der er mest efterspurgte, men også Microsofts NAV, AX og CRM er højt på listen.

IoT og trådløs

Når det gælder de mere tekniske stillinger er udviklere inden for Internet of Things stærkt efterspurgte. Der søges udviklere til både programmering af indlejrede instrumenter og opbygning af processtyringssystemer.

Trenden går også mod mere trådløs kommunikation både i industrien og i hjemmene, så også udviklere inden for fx Bluetooth og Z-Wave er efterspurgte. Danmark er jo verdensmester i lyd og ikke overraskende er mange af de mere tekniske stillinger netop inden for audio som fx høreapparater.

Trusselsbilledet inden for hacking og malware er stærkt stigende og der er da også en betydelig efterspørgsel på cybersikkerhedsspecialister. Både Politiet og Forsvarets Efterretningstjeneste opruster på fronten og er nærmest konstant på udkig efter kvalificerede medarbejdere, men også virksomheder i det private erhvervsliv søger efter specifikke sikkerhedsspecialister.

Stadig huller i efterspørgslen

Business Intelligence-eksperter var for nogle år tilbage en stærkt efterspurgt konsulentgruppe og der er stadig masser af BI-stillinger. Virksomhederne er ved at få øjnene op for, at virksomhedens guld ligger i de gamle data og udnyttelsen af denne umiddelbart skjulte viden kan have afgørende forretningsmæssig betydning, når nye produkter skal udvikles, markedsføres eller fremstilles.

Netop BI og Big Data er spået til at være den næste industrielle revolution - ikke mindst i kraft af, at produkterne bliver mere og mere intelligente og istand til at kommunikere med hinanden. Derfor er det også overraskende, at det ikke allerede skinner mere tydeligt igennem i virksomhederne jobopslag. Der søges dog flittigt efter databasespecialister og ikke mindst it-arkitekter.

Et andet område med forholdsvis få opslåede stillinger er udviklere til apps i Android og Apples IOS, men det kan selvfølgelig skyldes at der inden for disse områder er stærke communities, hvor rekrutteringen foregår udenfor de officielle kanaler.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere