Jobcentre sender fortrolige breve til de forkerte

De nye it-systemer på jobcentrene har øget antallet af fejl, så kommuner i flere tilfælde har sendt fortrolige breve til de forkerte modtagere.

Kommunernes jobcentre har i flere tilfælde sendt breve, som var stilet til arbejdsløse og sygemeldte borgere, til de forkerte personer. Det skriver Avisen.dk.

Ifølge Avisen.dk har der inden for de seneste tre måneder været fem kommuner, hvor jobcentrene har sendt breve med fortrolige oplysninger til uvedkommende personer.

Københavns Kommune sendte således over 5.000 indkaldelser til samtale på jobcentret ud til de forkerte modtagere.

Datatilsynet ser ifølge Avisen.dk en stigende tendens til, at det offentlige og herunder jobcentrene kommer til at lække fortrolige oplysninger, så de havner i de forkerte hænder.

Kontorchef i Datatilsynet Lena Andersen vurderer, at det skyldes den øgede digitalisering, hvor medarbejderne skal lære flere nye it-systemer at kende, og derfor begår fejl i betjeningen af dem.

»Der har været en ganske kedelig udvikling de seneste år. Sikkerhedsbrister, hvor fortrolige oplysninger havner på forkerte hænder, har fået et øget omfang, herunder i kommuner og jobcentre. Det er en udvikling, der giver anledning til bekymring, siger Lena Andersen til Avisen.dk

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Michael Peters

Måske skulle man accepterer at det ikke er nemt at være ansat i det offentlige, når det offentlige ikke ønsker at efteruddanne de ansvarlige. Det offentlige forlanger at borgere bliver digitale, men håndhæver ikke selv sikkerhed.

Så længe det offentlige udsende fortrolige oplysninger til forkerte, burde de ikke forlange noget som helst af borgerne.

  • 5
  • 0
Jørgen Gregersen

Hvad med istedet at indføre konsekvenspædagogik?

Hvis man lækker så-og-så mange cpr-numre, så idømmes myndigheden en administrativ bøde på så-og-så mange kroner. Det vil efter min mening give samme myndigheder incitement til at forebygge, enten gennem uddannelse eller sikring af systemerne.

Et slag over hånden, tab af anseelse i offentligheden - den slags er tydeligvis ikke nok i kredse, der ikke tillægger almen troværdighed nok betydning (ups: en lille raptus, undskyld :) )

  • 1
  • 0
Mogens Engsig-Karup

Der er grundlæggende forskel på at putte en forkert fotokopi i en papirkuvert - og en systemfejl som fejladresserer 5000 breve.
Artiklen siger intet om, hvilken type af fejl der er tale om. "Manuelle" fejl - eller systemfejl hos KMD eller en anden it-leverandør.
Og kontorchefen i Datatilsynet har næppe belæg for sin vurdering af, at der sker flere fejl nu end tidligere. Højst at Datatilsynet modtager flere indberetninger end tidligere.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere