Jobcenter fyrer KMD efter årelangt it-kaos

I over et år har Jobcenter Aarhus kæmpet med et fejlramt KMD-system, der har sendt kostet mandetimer og datatab. Nu får it-kæmpen sparket.

Efter et år med funktionsfejl, stress og datatab er det ikke lykkedes KMD at få et it-system til Jobcenter Aarhus til at fungere efter stabilt. Nu har kommunen mistet troen på, at systemet WorkBase nogensinde kommer til at fungere, og fyret it-leverandøren.

Det skriver Aarhus Kommune i en meddelelse.

Læs også: Jobcentre og kommuner er utilfredse med KMD’s metoder

'Medarbejdernes tillid til, at systemet nogensinde kommer til at virke tilfredsstillende, er væk. Det må vi tage konsekvensen af og hensynet til medarbejdernes trivsel og en større driftssikkerhed gør, at vi har indgået en kontrakt med en anden leverandør end KMD,' lyder det fra social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom i meddelelsen.

Opgaven er gennem en SKI-aftale gået til it-huset Schultz, som altså erstatter KMD, der vandt opgaven i 2014. Siden januar har it-selskabet ifølge kommunen kæmpet med at få systemet i sikker og stabil drift efter flere store systemændringer.

Læs også: NemID-fejl på Jobnet.dk tvinger nye ledige til at møde op personligt

I stedet har systemet medført ekstra arbejde og forsvundet data.

'Så alvorlige driftsproblemer kan hverken medarbejderne eller borgerne være tjent med, og derfor skifter vi nu leverandør. Det er vores vurdering, at det produktionstab, som vi får ved at skifte, vil være mindre end det tab vi oplever i det nuværende system,' fastslår Thomas Medom.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (1)

Bent Jensen

Lidt er som et kreditforeningslån, med pluselige uanmeldte prisstigninger. Et marked med få og sammanspiste udbyder og der med lille konkurance. Samt en meget dyr og besværligt proces med at skifte til en anden leverendør af lån.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017