Jobcenter fyrer KMD efter årelangt it-kaos

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
I over et år har Jobcenter Aarhus kæmpet med et fejlramt KMD-system, der har sendt kostet mandetimer og datatab. Nu får it-kæmpen sparket.

Efter et år med funktionsfejl, stress og datatab er det ikke lykkedes KMD at få et it-system til Jobcenter Aarhus til at fungere efter stabilt. Nu har kommunen mistet troen på, at systemet WorkBase nogensinde kommer til at fungere, og fyret it-leverandøren.

Det skriver Aarhus Kommune i en meddelelse.

Læs også: Jobcentre og kommuner er utilfredse med KMD’s metoder

'Medarbejdernes tillid til, at systemet nogensinde kommer til at virke tilfredsstillende, er væk. Det må vi tage konsekvensen af og hensynet til medarbejdernes trivsel og en større driftssikkerhed gør, at vi har indgået en kontrakt med en anden leverandør end KMD,' lyder det fra social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom i meddelelsen.

Opgaven er gennem en SKI-aftale gået til it-huset Schultz, som altså erstatter KMD, der vandt opgaven i 2014. Siden januar har it-selskabet ifølge kommunen kæmpet med at få systemet i sikker og stabil drift efter flere store systemændringer.

Læs også: NemID-fejl på Jobnet.dk tvinger nye ledige til at møde op personligt

I stedet har systemet medført ekstra arbejde og forsvundet data.

'Så alvorlige driftsproblemer kan hverken medarbejderne eller borgerne være tjent med, og derfor skifter vi nu leverandør. Det er vores vurdering, at det produktionstab, som vi får ved at skifte, vil være mindre end det tab vi oplever i det nuværende system,' fastslår Thomas Medom.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017