Jo, cloud computing rykker nu: Hver 3. danske virksomhed er i skyen

30 procent af alle danske virksomheder bruger en form for cloud computing. Tallet gælder både store og små firmaer, viser nye tal.

Mens Microsoft nu sætter marketingmillioner ind på at få gjort cloud computing mere udbredt, viser det sig, at fænomenet faktisk ikke er så ukendt i dansk erhvervsliv.

Nye tal fra Dansk Statistik viser nemlig, at knap hver tredje af alle danske virksomheder i en undersøgelse fra 2010 svarede ja til, at de bruger cloud computing. Det fremgår af rapporten Det Digitale Samfund 2010 fra IT- og Telestyrelsen.

Cloud computing er dog her brugt som samlebetegnelse for alle former for tjenester via internettet, både software-as-a-service, som for eksempel webmail, og infrastruktur i skyen hos for eksempel Amazon.

Undersøgelsen omfatter virksomheder fra 10 medarbejdere og op, og lidt overraskende afhænger brugen af cloud computing ikke af størrelsen. I alle kategorier var det omkring 30 procent, der svarede ja.

Op mod en fjerdedel af de adspurgte virksomheder svarede 'ved ikke', hvilket altså kan betyde, at brugen af cloud computing kan være væsentligt højere end 30 procent. Mange virksomheder forstod bare ikke spørgsmålet eller definitionen.

Splitter man brugen op i software via nettet og infrastruktur fra eksterne servere, er udsvingene også små mellem forskellige størrelser virksomhed. Dog falder brugen af software-as-a-service i takt med, at virksomheden bliver større.

Forklaringen på brugen af tjenester via internettet er først og fremmest høj sikkerhed og funktionalitet, efterfulgt af fleksibilitet og økonomi.

Læs mere i Det Digitale Samfund 2010 (PDF, side 55-57)

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Daniel Udsen

En stor del af polimikken omkring hele sky fenomenet er at det ikke er så ny og revolutionerende en ide som mange af sælgerne og entreprenørende gerne vil få det til at se ud som om.

Et andet problem er at man altid nævner amazon og lignende uden at dykke ned i data matrialet og undersøger om det i virkeligheden er de samme IBM/KMD/CSC diftscentre der har eksisteret i årtier der realt er leverendørene til de mange ting som nu re-lanceres som skybaseret.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere