J.J Abrams: Meddelelse om Portal-film ret snart

30. september 2016 kl. 13:193
En film over spilklassikeren Portal skulle være på vej.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Manuskriptforfatter på tv-serien Lost, samt Star Wars- og Star Trek-instruktør J.J Abrams fortæller til IGN, at en melding om en Portal-film kan være på trapperne.

Som det vil være en nogen bekendt, så er Portal 1 og 2 computerspil fra firmaet Valve, der også står bag den klassiske Half-Life-serie.

Konceptet i Portal er enkelt, men underholdende. Spilleren skal slippe ud af forskellige puzzles med en såkaldt Portal-gun. Den kan bruges til at danne to portaler med. Når spilleren bevæger sig ind i den ene portal, kommer han eller hun ud af den anden portal.

»Vi har et møde i den kommende uge med Valve, vi er meget aktive. Jeg håber, at der kommer en Portal-meddelelse ret snart,« siger Abrams til IGN, der har mødt ham til et arrangement i forbindelse med HBO-serien Westworld, som Abrams er producer på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der skulle ligeledes være en Half-Life-film i støbeskeen. Det blev meddelt, at der var planer om film over de to spil i forbindelse med spilkonferencen DICE i 2013. Siden har der ikke været nyt om filmatiseringen af Valve-spillene, altså før nu.

Når og hvis der kommer en Portal-film vil det ikke være første gang, spillet er blevet filmatiseret. I 2011 begik Dan Trachtenberg denne fan-film, som giver et udmærket indblik i spilmekanikken.

Remote video URL

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
21. oktober 2016 kl. 12:32

Jeg synes Tomb Raider filmene var ganske vellykkede. Half-life kan jeg måske også godt se filmpotentiale i, men Portal det virker lidt op ad bakke.

2
2. oktober 2016 kl. 12:53

Har ikke set den selv, men min kone synes den var OK, desuden startet hun, som mening med filmen, med at spille WOW igen.

Men du har ret i at SPIL <-> FILM aldrig har været rigtigt god.

Før i tiden, var spil om film, noget som blev solgt for at få billige extra indtjeningen, også blev der hurtigt lavet et billigt dårligt spil.

Nu bliver FILM lavet enten for at promovere et SPIL, eller for at få billig extra indtjeningen.

Men du har ikke helt ret, at det ikke er kommet gode eller rimelige SPIL eller FILM ud af dette. Med de bedre er kommet med basis i tegnefilm :-) Men da de alle blev lavet på grund af markedsføring og indtjening, har de ikke haft kvalitet til at holde. Og er derfor hurtigt blevet glemt. Ligesom filmen som WOW, LEGO batman. DOOM.

1
2. oktober 2016 kl. 11:50

Jeg kan ikke komme på en eneste god film der har oprindelse i et spil. Det er utroligt svært at omdanne. Men man kan da håbe.