Jelly Bean tæt på at udgøre halvdelen af installerede Android-udgaver

Jelly Bean er klart den mest populære udgave blandt Android-brugere. Googles egne tal viser nu, at knap halvdelen af Android-enheder verden over kører på den version, men tallene skal tages med visse forbehold.

48,6 procent af mobile enheder med det populære Android installeret kører på den udgave, Google har valgt at kalde Jelly Bean. Dermed er det langt den mest populære af de mange udgaver af styresytemet. Det skriver The Next Web.

Læs også: Historisk milepæl: Android runder 1 milliard aktiverede enheder

Nærmeste forfølgere er Gingerbread 2.3, som udgør 28,5 procent og Ice Cream Sandwich 4.0 med 20,6 procent.

Tallene skal dog tages med et forbehold, da Google kun opgør telefoner med den forholdsvis nye Google Play-app installeret. Da der er over en milliard aktiverede Android enheder i verden, er der en vis risiko for, at nogle enheder er faldet uden for statistikken.

Læs også: Google dropper Key Lime Pie - Android 4.4 bliver en knasende KitKat

Ligeledes hjælper det på statistikken, at Jelly Bean er den af de navngivne versioner, der dækker over flest underversioner (version 4.1 - 4.3).

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mads Bendixen

Uanset hvem der bærer skylden, så er udbredelsen af de nyere versioner bare overordnet set for ringe. 4.3 har været ude i over 2 måneder og det er kun på 1,5% af enhederne. 4.2 er 1 år gammelt og kun på 10,6% af enhederne?

Apple har i denne måned frigivet iOS 7 og det understøtter 3 år gamle enheder, som kan hente opdateringen mere eller mindre med det samme. Det nytter ikke at Android udvikles med en masse nye smarte funktioner, når man er nødt til at investere i en ny telefon hver gang for at få adgang til dem...

 • 7
 • 4
#2 Mark Gjøl

Det nytter ikke at Android udvikles med en masse nye smarte funktioner, når man er nødt til at investere i en ny telefon hver gang for at få adgang til dem

Haha, den var god! Mens Android bestemt ikke bliver opdateret specielt hurtigt på de fleste enheder, så er Google på vej over til en strategi, hvor Google Play holder mange af de nye features. Alle telefoner der kører Android 2.3 og over fik derfor en væld af nye features her til sommer! Den efterfølgende Android 4.3 der blev udgivet et par måneder senere indeholdt følgeligt ikke noget særligt af features, men havde i stedet interessante optimeringer ol.

Kigger man på iOS, så får gamle telefoner ganske rigtigt den nyeste version, men med visse nye features barberet væk: http://www.phonearena.com/news/iOS-7-is-coming-to-iPhone-4-and-up-but-no...

 • 5
 • 1
#3 Johnnie Hougaard Nielsen

Det nytter ikke at Android udvikles med en masse nye smarte funktioner

Hvis du fulgte med, ville du have opdaget at de "nye smarte funktioner" i stigende grad kommer som apps i Google Play Store, eller integreret i Google Play Services, således at de kan tilføje nye funktioner tilbage til omkring Android 2.2. Eksempler kunne være ting som nyt skærm-tastatur, eller Google Play Game Services (multiplayer og meget andet).

 • 4
 • 0
#4 Theis Blickfeldt

Jamen det var da også flot at man kan finde ud af at porterer et OS til en række af smartphones som udelukkende består af High-End mobiler. Meget imponeret. Måske skal man også tage et kig på udbyderen. Køber man en enhed med native-android på, som fx. Nexus enhederne, så kan du altid hente den nyeste version det sekund den bliver lanceret. Samsung og HTC (Ved ikke med de andre producenter), lægger deres egen specielle ROM/Interface på mobilerne, så hvis det nye styresystem skal porteres til gamle enheder, så skal de gå ind og opdaterer dette til hver af deres enheder. Størstedelen af antaller af Android enheder der bliver solgt, er i den meget billige ende af segmentet, så der er ikke penge i at opdaterer low-end telefoner. Og hver af disse enheder tæller lige så meget med i statestikken som en high-end Android mobil gør. Havde man nu kun kigget på det segment af Android-mobiler der kostede +4000kr i vejledende udsalgspris på lanceringsdatoen så havde tallet været et helt andet.

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere