Javascript genkender ansigter i browseren

Illustration: Bigstock
Face-api.js kommer med forudtrænede modeller til ansigtsgenkendelse i webapps på klientsiden, og i Node.js

Nu kan Javascript-udviklere bygge ansigtsgenkendelse i webapps. Face-api.js er et Javascript-api til ansigtsgenkendelse i browseren implementeret oven på Googles Tensorflow.js, som er en Javascript-implementering af firmaets populære machine learning teknologi til browsere og Node.js-miljøet.

Til teknologibloggen Infoq forklarer Vincent Mühler , som er skaberen af Face-api.js motivationen bag:

»Jeg havde et andet bibliotek, som var i stand til at detektere ansigter og udføre ansigtsgenkendelse med Node.js. På et tidspunkt opdagede jeg Tensorflow.js og blev interesseret i maskinlæring i browseren. Jeg var nysgerrig på, om det var muligt at flytte eksisterende modeller til ansigtsgenkendelse og ansigtsgenkendelse til Tensorflow.js, og det fungerede ganske godt.«

Face-api.js kommer med tre modeller: SSD Mobilenet V1, Tiny Face Detector og MTCNN.

Tiny Face Detector er trænet på et brugerdefineret datasæt med 14.000 billeder. Apps med begrænsede resurser bør bruge denne model.

Til ansigtsgenkendelse benyttes en model baseret på en ResNet-34-lignende arkitektur, til at beregne en ansigtsbeskrivelse ud fra et billede. Denne model er ikke begrænset til det sæt ansigter, der bruges til træning, hvilket betyder, at udviklere kan bruge det til genkendelse af alle personernes ansigter. Det er muligt at bestemme ligheden mellem to vilkårlige ansigter, ved at sammenligne deres ansigtsbeskrivelser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Gert G. Larsen

Hvad betyder det for os brugere? Skal vi sikre at webbrowsere ikke kan få adgang til kameraet? Hvis det ikke er tildækket altså?

Kan man f.eks. via et browserplugin give det der library data fra en anden kilde en kameraet? F.eks. fra sin venneliste på Facebook, eller sit videoarkiv?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere