Java-udvikling strander i fusionsbøvl mellem Oracle og Sun

Java Community Process (JCP) er gået i vinterhi under Oracles overtagelse af Sun. Ingen forslag er sat i gang i systemet, mens fusionsproblemerne står på.

Oracles langtrukne overtagelse af Sun Microsystems sætter tilsyneladende arbejdet i Java Community Process (JCP) i stå. JCP er den brancheorganisation, der officielt styrer udviklingen af Java, selv om mange mener, at Sun i sidste ende er den, der har mest fat i tøjlerne.

Specifikationer, som allerede var undervejs, er blevet færdiggjort, som det for eksempel gælder for JEE 6, Javas servermiljø. Men ingen andre specifikationer er blevet sat i søen eller nået frem til et tidligt udkast. Det skriver SDTimes.

Det betyder også, at specifikationen som skal definere OpenJDK, som er open source-udgaven af Java, ikke er kommet i gang endnu. Tidligere erfaringer viser, at der kan gå flere år, før den færdige specifikation ligger på bordet.

I november var der afstemning til JCP's styrende komite. Kun 21 procent af medlemmerne valgte at afgive deres stemme. Genvalgt til komiteen var Fujitsu, Hewlett-Packard, IBM og Oracle samt Doug Lea, som er professor i datalogi ved State University of New York og ophavsmand til Javas parrallelprogrammeringsbiblioteker.

Til styringskomiteen for Javas mobilmiljø Java ME blev blandt andre AT&T, Siemens, T-Mobile og Vodafone valgt ind, mens Ericsson og Motorola tabte deres taburetter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Casper Bang

Oracle har ikke så meget med det at gøre. Mange af de annullerede JSR'er skyldes at Sun ikke har flere penge samt at de har kastet al deres fokus over JavaFX. Men det virkelig interesante spørgsmål er så, om det måske ikke er godt at JCP dør. Langt det mest interesante kommer jo ikke fra IBM, Sun osv. men fra "græsrødderne" der i dag tæller både Apache, Eclipse samt Google.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere