Java-server med Ruby og PHP

Sun udvider den gratis open source Java-server Glassfish med populære scriptingsprog, portal-software og cache-systemer. Det er prisen, som skal lokke kunder i butikken.

Masser af gratis software skal lokke kunder til Suns Java-produkt Glassfish. En ny udgave af produktet med navnet Glassfish Portfolio skal lokke kunder til, og det sker ved at sampakke produktet med en lang række open source-komponenter.

Ud over Java byder Glassfish Portfolio på scriptingsprogene PHP og Ruby, Java-webserveren Tomcat. Hertil kommer portalsoftware fra projektet Liferay Portal, samt cache-teknologierne Memcached og Squid.

Sun kalder det »LAMP uden Linux.« LAMP er almindeligvis kombinationen af Linux, webserveren Apache, databasen MySQL og sprogene PHP, Python og Perl.

»Vi bruger termen "LAMP" fordi det er de facto-begrebet i industrien, men vi inkluderer ikke Linux, eller noget styresystem overhovedet i dette tilbud,« siger marketingschef Kevin Schmidt til Application Development Trends.

Glassfish Portfolio inkluderer en ny enterprise service bus (ESB), som er teknologi, der holder styr på SOA-baserede webtjenester. Det er et letvægtskomponent, som kan benyttes på afdelings-niveau, siger Sun.

Der er også et enkelt stykke i pakken, som ikke er open source. Det er Enterprise Manager, som er et værktøj til overvågning af serveren og understøtter overvågningsprotokollen SNMP (Simple Network Management Protocol.)

Sun har også udsendt Glassfish-udvidelsen Glassfish Communications Server, som kan håndtere telefoni via SIP-protokollen.

Hele manøvren handler om at sælge open source-produkter på prisen, mener analytiker John Rymer fra Forrester.

»Sun spiller på et meget vigtigt tema, som vi ser folde sig ud i enterprise-verdenen, som er at "open source er billigere." Mange firmaerne ser verden på den måde nu, og Sun kan komme ind med kvalitetsprodukter til meget lavere priser,« siger han til Application Development Trends.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere