Java og .Net går hånd i hånd

En fjerdedel europæiske og nordamerikanske virksomheder bruger begge platforme samtidig, viser rapport. De sammenbragte børn er ikke resultatet af fusioner, men af forskellige behov.

Hver fjerde virksomhed, som enten benytter Java eller .Net, bruger faktisk begge platforme samtidigt.

Det fortæller analytikeren Jeffrey Hammond fra Forrester Research til Application Development Trends. I en nylig analyse fandt firmaet, at blandt de undersøgte virksomheder brugte 59 procent Microsofts .Net-platform og 48 procent Java, enten i den almindelige variant eller Java EE, som retter sig mod serverapplikationer. Undersøgelsen blev foretaget blandt større europæiske og nordamerikanske virksomheder.

De blandede miljøer er ikke nødvendigvis resultatet af sammenlagte firmaer. Det skyldes oftere interne beslutninger i virksomhederne.

»Disse miljøer er vokset frem organisk,« fortæller John Hammond.

Han pointerer, at forskellige afdelinger i en virksomhed kan have forskellige behov, som kan betyde at begge teknologier kommer på banen. En anden analytiker fra Forrester fortæller, at store virksomheder ofte har mange teknologier i spil internt, så som mainframe, Java og .Net, samt dynamiske sprog som Ruby og PHP.

Et resultat af disse blandede miljøer er en ny kategori af værktøjer, der danner bro mellem Java og .Net. Værktøjer som JNBridge kan benyttes både i Eclipse og i Visual Studio. Andre værktøjer, så som CocoBase, gør det mulig at benytte ét enkelt databaseværktøj til applikationsudvikling i .Net og Java.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere