Java bliver slankere og hurtigere

En opdatering til Java skal give Flash og Silverlight hårdere konkurrence i browservinduet. Java-appletter vil fremover kunne trækkes ud af browseren og bruges som skrivebords-widgets.

Den kommende opdatering af Java bliver ikke bare en lille justering, men en større omgang. Først og fremmest opruster Java mod de andre muligheder inden for 'tykke klienter', også kendt som Rich Internet Applications (RIA). Det skriver Infoworld.com.

Den nye version, hvis fulde navn er Java Platform Standard Edition 6 Update 10, bliver både hurtigere at indlæse og hurtigere at downloade. En slankekur har nemlig sendt den nødvendige download af Java-kernen ned på 4,5 megabyte, mod før 14,5 megabyte.

Sammen med en funktion, som gør det muligt at trække Java-appletter over på skrivebordet som widgets, skal forbedringerne bane vej for, at Java-miljøet bliver brugt langt mere til at afvikle applikationer i browseren.

Det skal ske hånd i hånd med Suns nye JavaFX, der er en konkurrent til Adobes AIR og Flash og Microsofts Silverlight. Og med den nye opdatering af Java skulle de problemer, som tidligere har sat en stopper for udbredelsen af JavaFX, blive løst, lyder skudsmålet fra en Java-udvikler.

Mens Java indtil nu mest har været brugt på server-siden, er mulighederne for at tilføje funktionalitet på klient-siden med Java-appletter nu også ved at blive udbredt, forklarer en Sun-talsmand. Den udvikling skal opdateringen sætte yderligere gang i.

Opdateringen skulle have været klar til frigivelse nu, men et problem, der viste sig i sidste sekund, har forsinket processen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Esben Damgaard

Synes det lyder spændende. Har længe været lettere modstander af Java, netop pga den var så tung at danse med. Men Open Source, platforms uafhængig og snart slank.. kunne godt være man skifter mening.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere