Java 7 er klar til download

Oracle har nu frigivet den første store opdatering til programmeringssproget Java i næsten fem år.

Java Standard Edition 7 er nu klar til download. Dermed kan udviklere nu officielt begynde at anvende den færdige udgave af den første store opdatering til programmeringssproget i knapt fem år.

Java SE7 indeholder især en række mindre forbedringer og oprydninger i sproget, men der er også kommet nye funktioner til. Blandt andet har Java SE7 nu fået væsentligt bedre understøttelse for dynamiske programmeringssprog som Ruby, Python og Javascript, som ifølge Oracle nu skulle yde væsentligt bedre på Java-motoren JVM.

Der er også kommet et nyt API til at udnytte processorer med flere kerner, som skal gøre det lettere for udviklere at bryde en opgave ned i mindre dele, der kan fordeles over parallelle procestråde.

Java SE7 har også fået en ny I/O-grænseflade, som skal gøre det muligt at arbejde med flere filtyper, end det hidtil har været muligt med standardudgaven af Java. Endelig har Java 7 fået nye netværksfunktioner og forbedret sikkerhed ifølge Oracle.

Både Java Runtime Environment og Java Development Kit er klar til download, og Oracle har også frigivet en opdateret version af Netbeans, som indeholder Java 7.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (5)

Kommentarer (5)
Morten Hattesen

den første store opdatering til programmeringssproget Java i næsten fem år.

At beskrive Java 7 som en "stor opdatering", er næsten komisk.

Da det på et tidspunkt så ud som om, der ikke var noget reelt indhold tilbage at introducere i Java 7, fandt Oracle på at samle en række ukontroversielle småænringer i "Project Coin" (småpenge), se http://openjdk.java.net/projects/coin/

Og det er stort set hvad der er blevet ud af 5 års videreudvikling på verdens største server-side platform. Oracles "stewardship" har ikke ligefrem hjulpet processen.

Pinligt!

Lars Bengtsson

Der har ikke været arbejdet særligt meget på Java og JVM'en i de sidste par år. Det skyldes Suns prioriteringer og dårlige økonomi, og så har det taget noget tid for Oracle at få Java projektet op i tempo efter ejerskiftet. Men de arbejder bla. på at sammenlægge Oracles egen JVM JRockit med Suns.

Oracle siger at man har valgt at release nu med mindre ændringer, og så komme med en større release Java 8 inden ikke så længe. I stedet for at vente til at den store var klar.

Kilde: video fra Jfokus konferencen i Stockholm med Henrik Ståhl, jfokus.se, video link: http://79.136.112.58/ability/show/xaimkwdli/a1_20110215_0915/mainshow.as...

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017