Java 20 er på gaden med nemmere tråde

22. marts kl. 09:09
Java 20 er på gaden med nemmere tråde
Illustration: Julius Schorzman.
Alle nyheder er på prøve, og kun en enkelt er ny.
Artiklen er ældre end 30 dage

En ny udgave af Java, nummer 20 er på hylderne. Der er tale om noget af en let udgave, hvor alle nyheder er på prøve – ‘incubator’ eller ‘preview’. Kun en enkelt facilitet er ny, og de fire andre er gengangere, som dog er kommet lidt tættere på målstregen.

Oracles Java-chef Aurelio Garcia-Ribeyro mener ikke, at det er et problem. Han har tidligere fortalt Version2:

»Der er den misforståelse, at preview- og incubator-forslag på en eller anden måde ikke er ægte eller er mindreværdige. Den første forekomst af et preview eller incubator repræsenterer en enorm mængde arbejde og fremskridt. Den anden, tredje, osv. forhåndsvisning bør ses som både et bevis på, at processen fungerer (vi får feedback og justerer faciliteten i overensstemmelse hermed) og som en registrering af, hvad der blev forbedret, takket være fleksibiliteten i de halvårlige udgivelser (fokus på, hvad der blev ændret mellem to iterationer).«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nyheden i Java 20 er et nyt bud på faciliteten ThreadLocal, hvor en række tråde udstyres med hver sin udgave af en variabel. Den model har en række problemer, som en ny klasse, ScopedValue, skal løse.

Læs også: Her er nyheden i Java 20: Nemmere håndtering af værdier mellem tråde

Java 20 er ikke en langtidsholdbar LTS-version. Det er derimod næste version, Java 21, der ligger klar til sommer. Oracles Java er ifølge rapporten 2022 Java Developer Productivity Report den mest populære, med en udbredelse på 36 procent, mens samme firmas open source-udgave OpenJDK ligger på 27 procent. På tredjepladsen kommer Eclipse Temurin, der tidligere har gået under navnene Adoptopenjdk og Adoptium.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger