Japansk domstol afviser bitcoin-erstatning: Kryptopenge kan ikke ejes

En japansk mand kan ikke få erstatning for millionsum tabt på den krakkede bitcoinbørs MtGox. Bitcoins er ikke noget, man kan eje, lyder begrundelsen.

458 bitcoins – eller omkring 1,7 millioner kroner – mistede en mand fra Kyoto, da verdens største børs for den virtuelle valuta gik konkurs. Og de penge kommer han ikke til at se igen.

Det fastslår en japansk domstol, der har behandlet spørgsmålet om erstatning. Begrundelsen er, at bitcoins ikke er noget, man kan eje. Det skriver BBC.

Læs også: Bitcoin-børsen Mt. Gox går i betalingsstandsning

Dommer Masumi Kurachi vurderede, at japansk lov kun tillader ejerskab over håndgribelige enheder, som optager rum og tillader eksklusiv kontrol over genstanden. Og det lever bitcoins ikke op til, lød det fra dommeren, der blandt andet hæftede sig ved, at transaktion mellem personer altid involverer en tredjepart, hvilket udelukker eksklusiv kontrol.

Læs også: Chef for konkursramt Bitcoin-børs anholdt for millionsvindel

Bitcoinbørsen MtGox måtte i februar sidste år erklære sig konkurs efter angiveligt at have mistet 850.000 bitcoins. I sidste uge blev børsens chef, Mark Karpeles, arresteret – mistænkt for at fifle med dataen på millionbørsen.

Den juridiske status for kryptovalutaen er stadig usikker i mange lande, påpeger bitcoinudvikler Mike Hearn over for det britiske medie.

Læs også: Lækkede oplysninger fra Mt. Gox indeholdt bitcoin-stjælende malware

»Vi har set mange gange, at forskellige regeringer i forskellige dele af verden kommer frem til forskellige konklusioner omkring bitcoin,« forklarer han.

Usikkerheden om lovgrundlaget er så stor, at den skræmmer selskaber væk fra den virtuelle møntfod og hæmmer udviklingen af bitcoin, mener Mike Hearn.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bent Jensen

Så det kan heller ikke ejes ?

Men dommen er vel også rigtigt, på den måde at der ER forskellige regler i forskellige lande. Når man nu ser at pårørende til offerere fra Germanwings-styrt, vil prøve sagen i USA, da det giver en langt højere erstatning. I nogen lande må man ikke eje guld, undtagen som smykker. Samt i den rene kommunisme er penge vel selv ikke nødvendig, og har ingen værdi. De have masser af penge i Soviet men ingen varer.

Så man skal bare vide hvilken regler der gælder, og huske at have alle enes værdier i ens hovedpude, fryser eller på ens PC. Man kan netop selv opbevare flere kopier af sine penge, krypteret i skyen, en af fordelene ved bitcoin. Der er ingen grund til at lade andre passe på dem,

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere