Japan overvejer at gøre bitcoins til en gyldig valuta

Regeringspartiet i Japan har taget spæde skridt mod at gøre bitcoins til en reel valuta. Sagen vil sandsynligvis blive rejst i parlamentet.

Japan har taget første skridt mod at definere bitcoins som en valuta på lige fod med Yen.

Det liberaldemokratiske parti, der danner regering, planlægger nemlig at foreslå en lovændring, der vil definere bitcoins og andre kryptovalutaer som reelle valutaer.

Læs også: Prominent bitcoin-udvikler: Bitcoin er et forfejlet eksperiment

Ændringerne vil betyde, at bitcoin vil blive mere stramt reguleret og beskattet, og vil sandsynligvis medføre flere investeringer i udviklingen af kryptovaluta-infrastrukturen i Japan. Det skriver The Guardian.

Tomonori Kanda, en embedsmand i sektoren for finansielle anliggender, har udtalt, at lovgivningsmæssige ændringer blev drøftet i onsdags og partiet ønsker at rejse sagen i parlamentet.

»Der er en lang vej endnu, men vi har diskuteret en reform og mener, det er den rigtige vej at gå,« siger han ifølge The Guardian.

Læs også: Bitcoin-banken Mt. Gox giver op og går konkurs

Japan er hjemlandet for bitcoin-tjenesten Mt. Gox, der gik konkurs i 2014 og tabte over en milliard kroner. Siden den sag har man ledt efter måder at holde en skarpere øje med kryptovalutaer og forhindre endnu en katastrofe.

Læs også: Chef for konkursramt Bitcoin-børs anholdt for millionsvindel

Mark Karpeles, den tidligere administrerende direktør for Mt. Gox, er stadig tilbageholdt af japanske myndigheder og er blevet sigtet for underslæb.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017