Janus Friis tjener 2,8 milliarder på Skype-salg til Microsoft

36 kommentarer.  Hop til debatten
Microsoft ventes at købe Skype for over 40 milliarder kroner. Den danske medstifter af Skype, Janus Friis, tjener i omegnen af 2,8 milliarder kroner på salget.
10. maj 2011 kl. 09:17
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft er i slutforhandlinger om at købe den dansk-udviklede internettjeneste Skype i en handel, der står til at blive Microsofts allerstørste nogensinde.

Svenske Niklas Zennström og danske Janus Friis, de to stiftere af Skype, ejer stadig 14 procent af aktieposten i Skype, som er 1,12 milliarder dollar værd, ifølge gigaom.com. Det bliver til 2,8 milliarder kroner til hver af de to iværksættere, når handlen går igennem.

Prisen for Skype vil ifølge Wall Street Journal og New York Times komme til at ligge på 8,5 milliarder dollar ? altså godt 43 milliarder danske kroner. Opkøbet bliver det største i Microsofts historie.

De to iværksættere solgte selskabet til amerikanske eBay i 2005 for cirka 16 milliarder kroner. EBays ville dengang anvende Skype til kommunikation mellem eBays mange brugere, men løsningen vandt aldrig indpas.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om Skypes funktionalitet ikke længere er enestående ? Microsoft har services med samme funktionalitet - er Skypes bruger-base og sociale netværk helt unik.

Hvis Microsoft får succes med at integrere Skype med Exchange og Microsofts andre kommunikationsværktøjer inklusiv Windows Phone 7, kan de give brugerne et større incitament til at blive ved med at bruge deres produkter, skriver Businessinsider.com.

Ifølge Wall Street Journal har også Facebook, Google og Cisco været i drøftelser med Skype om en mulig overtagelse, ligesom selskabet har overvejet en børsnotering.

36 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
10. maj 2011 kl. 09:42

de har Lync , Messenger og nu køber de så et produkt mere til en sindsyg pris hvis den er rigtig.

2
10. maj 2011 kl. 09:54

Hej Flemming,

de har Lync , Messenger og nu køber de så et produkt mere til en sindsyg pris hvis den er rigtig.

Det er ikke produktet, der er interessant - det er dets brugere, som Microsoft køber.

Det er samme sang som med Google.

"If you're not paying for it - you are not the customer. You are the product being sold."

3
10. maj 2011 kl. 09:59

Gad vist hvor mange skype-brugere der findes, som gider blive fedtet ind i exchange og hvad microsoft ellers finder på af overflødigt fedt.

Mit gæt er, at de taber de fleste brugere

6
10. maj 2011 kl. 10:15

Hej Michael,

Gad vist hvor mange skype-brugere der findes, som gider blive fedtet ind i exchange og hvad microsoft ellers finder på af overflødigt fedt.

MSN Messenger er jo Microsofts "kerneprodukt", og det er jo ikke overvældende bloated i dag. Jeg tror ikke at man vil smække det over på Exchange eller lignende - de køber det for reklamegrundlaget.

Og hvad er så den egentlige grund til købet? Det er naturligvis et angreb på Google.

4
10. maj 2011 kl. 10:07

Og mig som troede at ebays 16 mia. Skype-køb var en total overvurdering.

Men ser ud til at Microsoft snuppede Skype for næsen af Google.

Har Skype nogensinde givet overskud?