Jailbreak til Apple-enheder klar på udgivelsesdagen for første gang siden IOS 10

4 kommentarer.  Hop til debatten
Jailbreak til Apple-enheder klar på udgivelsesdagen for første gang siden IOS 10
Illustration: alexey_boldin / bigstock.
Ikke siden IOS 10, har der været et jailbreak, der lå klar på udgivelsesdagen. Den seneste tid er jailbreaket kommet tilbage, og det forlyder, at hackere allerede nu har adgang til en kopi af en opdatering, der udkommer til september.
25. maj 2020 kl. 11:49
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hackere har netop frigivet et ’jailbreak’, der angiveligt virker fra opstart og på alle IOS-enheder. Jailbreaket virker nemlig med hjælp fra en ’zero day’, hvis eksistens Apple angiveligt ikke er klar over sårbarhedens eksistens,skriver Vice.

Det nye jailbreak har fået navnet ’unc0ver’, og er det første jailbreak, der udkommer på opdateringsdagen for IOS, siden IOS 10.

Apple udkom med opdatering 13.5 den 21. maj i USA.

Ifølge en af medudviklerne, der kalder sig selv Pwn20wnd, bevarer jailbreaket stadig de sikkerhedsmekanismer, der findes i IOS.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Påstanden fra Pwn2wnd er dog ikke bekræftet af andre kilder.

Apple finder og lapper hullet

På et tidspunkt vil Apple finde og lappe sikkerhedshullet, og så vil der naturligvis komme en patch.

Brugere skal så downgrade deres telefoner, hvis de stadig vil have den øgede adgang, og det er her, der kan opstå sikkerhedsproblemer – især på sigt.

I løbet af den seneste tid har der været en del aktivitet omkring jailbreaking af Apples mobil-styresystem, og Motherboard kom sidste uge med en historie om, at hackere i månedsvis har haft en lækket kopi af en IOS-version, der skal udkomme til september.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
26. maj 2020 kl. 15:39

Der findes virksomheder som opgraderer iphones med mere hukommelse, hardwarekryptering eller bling som guld, sølv, diamanter og den slags.

Jeg så det ske for et par år siden i Frankfurt for en række telefoner til C-level personel, da den virksomhed jeg arbejdede for ikke turde risikerer at deres forretningstelefoner blev aflyttet når man f.eks. var i østen eller den gamle østblok.

Det var vigtigt at disse telefoner ikke udadtil adskilte sig fra en normal iphone.

Så jeg tror at man hele tiden har kunnet jailbreake ... det er bare ikke noget som man snakker højt om.

3
26. maj 2020 kl. 11:06

Hvilken fordel er der ved at jailbreake i det herrens år 2020 ?

Hvis der er nogen er det så prisen værd at man uigenkaldeligt har kompromiteret sin telefon... For det der med at "bevarer jailbreaket stadig de sikkerhedsmekanismer, der findes i IOS" der lyder som salgsgas og virker meget lidt troværdigt...

2
26. maj 2020 kl. 10:44

Jeg kan omvendt ikke forstå, at man har ca 10.000 kr til en telefon men ikke 100 kr til en app.

Jeg kan heller ikke forstå, at man bruger så mange penge på noget og i princippet ødelægger det, især med den begrundelse, at bruge den er for dyr. Man skal heller ikke købe en Range Rover og bagefter brokke sig over afgift og benzinforbrug er for højt.

1
25. maj 2020 kl. 12:15

Spændende læsning, men må erkende der ikke er meget ved at stå i den kløft som bliver skabt, når man går ud og køber et premium produkt som intet kan før det bliver jail breaket.. Men fedt for dem der gider :)

Er bare glad for at være laaaaangt væk fra de rådner æbler ..