Jagten på ny Microsoft-topchef spidser til - Ford-direktør er favorit

Ifølge de seneste rygter om Microsofts kommende topdirektør er Stephen Elop ikke længere med i opløbet om at afløse Steve Ballmer. I stedet er direktøren for bilproducenten Ford strøget til tops på listen.

Det bliver alligevel ikke den tidligere direktør for Nokia, Stephen Elop, som næste år kan sætte sig i direktørstolen hos Microsoft. I hvert fald ikke, hvis man skal tro de seneste rygter om processen, som erhvervsavisen Bloomberg beskriver, med hjælp fra kilder tæt på beslutningen.

Hvor Stephen Elop tidligere har været nævnt som favorit til at overtage pladsen som Microsofts topchef, er det Ford-direktør Alan Mulally, der nu er det mest populære valg, sammen med den interne Microsoft-kandidat Satya Nadella.

Alan Mulally har måske ikke ret meget erfaring med it-branchen, men han har bevidst sit værd i andre brancher og har senest rettet op på Fords forretning, der før Mulallys ankomst ikke gik godt. Han har også et nært forhold til Steve Ballmer og har hjulpet med forretningsbeslutninger hos Microsoft, skriver Techcrunch.

Helt modsat er Satya Nadella it-mand ind til benet og er i dag direktør for Microsofts division for cloud-produkter, herunder Azure og Office 365. Han kan dog være for meget en intern kandidat, rundet af Microsofts nuværende ideer, og ikke klar til rollen som topfigur endnu, lyder vurderingen hos Techcrunch.

En mulighed, der er blevet luftet, er derfor også at Alan Mulally bliver hyret som CEO - men at den langsigtede plan er, at han kun bliver der nogle år, indtil en af de interne kandidater er klar til at overtage.

Microsofts bestyrelse vil ifølge Bloomberg udnævne en afløser for Steve Ballmer inden året er omme. Udmeldingen offentligt om hvem, der fik posten, kan dog komme senere, altså lidt ind i 2014.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere