ITU’s afgåede rektor vinder pris: Har fået flere kvinder ind i IT

Illustration: TBWA
Mads Tofte får Årets Hovedstadspris med på vejen efter sin næsten 20 år lange tid på IT-Universitetet.

Årsskiftet blev afslutningen på Mads Toftes næsten 20 år lange tid hos IT-Universitetet i København. I dag bliver han hyldet af Region Hovedstaden med deres nye pris, Årets Hovedstadspris.

Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

»Mads Tofte er en institution i den danske it-branche. Fra ingenting har han banket IT-Universitetet op til at blive en anerkendt og central uddannelsesinstitution i Hovedstadsområdet, som uddanner kompetente unge til de etablerede virksomheder og til det nye vækstlag af digitale start-ups i Danmark,« udtaler regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), som har været med til at uddele prisen, i pressemeddelelsen.

Læs også: Mads Tofte forlader IT-Universitetet

Mads Tofte var med til at starte IT-Højskolen i 1999 og blev IT-Universitetets første rektor i 2003. Den 1. januar 2019 overtog Martin Zachariasen, tidligere dekan på Naturvidenskabeligt Institut på Syddansk Universitet, rorpinden fra Mads Tofte.

Flere kvinder i IT

Den tidligere ITU-rektor bliver med prisen især hyldet for at have sat digitalisering på dagsordenen og for at have fået flere kvinder til at uddanne sig indenfor IT.

»I dag er IT ikke bare en branche for mænd – og det har skabt en vigtig diversitet i de digitale løsninger, som de nyuddannede IT-specialister bringer med ind i offentlige og private virksomheder. Mads bærer helt sikkert en del af ansvaret, og derfor fortjener han et kæmpe skulderklap i forbindelse med, at han nu går af,« siger Sophie Hæstorp Andersen.

Mads Tofte fortæller i pressemeddelelsen, at han er særligt glad for at blive anerkendt for sin indsats for at få flere kvinder ind i IT.

»Vores studerende skal jo ud og være med til at udvikle fremtidens digitale løsninger, som kommer til at forme vores liv og fremtid. Den fremtid skal kvinderne jo også leve i, så de skal selvfølgelig være med til at forme fremtidens digitale løsninger. Når vi har flere kvinder med i processerne, ændres produkterne og der kommer nye perspektiv på, hvad IT-systemer skal kunne,« udtaler Mads Tofte i pressemeddelelsen.

Læs også: Million-kampagne skal få flere kvinder på tekniske it-uddannelser

Årets Hovedstadspris gives for en særlig indsats, der sætter hovedstaden på landkortet. Det er første gang, prisen uddeles.

I komitéen bag prisuddelingen sidder også Lisbeth Knudsen, tværgående chefredaktør på Altinget og Mandag Morgen, Klaus Bondam fra Cyklistforbundet, Ida Sofie Jensen fra Lægemiddelindustriforeningen samt Region Hovedstadens 1. næstformand Henrik Thorup (DF) og 2. næstformand Karin Friis Bach (V).

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere