ITU udnævner tre nye software-professorer

Udnævnelserne er kronen på en lang udvikling for disse tre meget stærke forskere, lyder det fra ITU-rektoren.

IT-Universitetet har pr. 1. august udnævnt Kasper Støy, Philippe Bonnet og Andrzej Wasowski til professorer ved sektionen Software and Systems.

Alle tre kommer fra stillinger som lektorer på ITU.

»Vi ved, at softwareområdet er af en enorm betydning for værdiskabelsen i Danmark. Der er behov for rigtig mange gode softwaredimittender, og der er behov for it-forskning inden for software. På ITU har vi utroligt dygtige folk på dette område – vi har haft åbne opslag på de tre nye professorater, og de her tre ansøgere var simpelthen fremragende. Udnævnelserne er kronen på en lang udvikling for disse tre meget stærke forskere,« siger rektor Mads Tofte ifølge en nyhed på ITU.dk.

Kasper Støy fokuserer hovedsageligt på, hvordan samspillet mellem robotters krop og deres kontrol kan udnyttes til at producere robuste, billige og fleksible robotter.

Han har arbejdet med områder som modulære robotter, multi-robot-systemer, kunstigt liv og adfærdsbaseret robotteknologi.

Støy arbejder også med innovation inden for robotteknologi og var medstifter af Universal Robots A/S. I dag er han direktør for Flow Robotics A/S, en nystartet spin-out-virksomhed fra ITU.

Kasper Støy er ph.d. i computersystemer fra SDU. Han kom til ITU i 2013 og har været gæsteforsker på University of Southern California, Harvard University og University of Tarapacá (Chile).

Tiltrædelsesforelæsning fredag den 7. oktober.

Philippe Bonnet er eksperimentel datalog med en baggrund i databasesystemer.

Hans forskning fokuserer på opbygning og tuning af datasystemer med henblik på at opnå bedre performance og energieffektivitet, lyder det fra ITU.

Hans hovedinteresse ligger i udviklingen af datasystemer tilpassede sammensmeltningen af netværks-, lagrings- og hukommelsesteknologier.

I de senere år har Bonnet sammen med sit team forsket i cross-layer optimeringer til datasystemer, som kører på flash-baserede solid state drives.

Arbejdet har ført til publiceringer, patenter, bidrag til Linux-kernen og teknologioverførsel til erhvervslivet.

Philippe Bonnet er ph.d. fra Université de Savoie og er Marie Curie Fellow. Før han kom til ITU i 2009, har han arbejdet ved ECRC (Tyskland), Bull (Frankring), Cornell University (USA) og Københavns Universitet.

Tiltrædelsesforelæsning fredag den 11. november.

Andrzej Wasowski beskæftiger sig med design og anvendelse af teknologier, der forbedrer kvaliteten af software, herunder korrekthed og vedligeholdbarhed.

Han har udført omfattende arbejde på modelleringssprog og værktøjer til udvikling af softwareproduktlinjer – måder, hvorpå man udvikler software til produkter, der minder om hinanden, til en lavere pris og med en højere kvalitet, skriver ITU.

Han har samarbejdet med open source-projekter som Linux-kernen og med virksomheder som Danfoss.

I øjeblikket arbejder han på tekniske løsninger, der kan understøtte modernisering af software, blandt andet hvordan gammel software kan flyttes til nye platforme, og hvordan software kan omstruktureres uden at miste sine egenskaber.

Andrzej Wasowski er ph.d. fra ITU. Han har tidligere arbejdet på Aalborg Universitet, Warsaw University of Technology og har været gæsteforsker på INRIA Rennes (Frankrig) og University of Waterloo (Canada).

Tiltrædelsesforelæsning torsdag den 1. december.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere