ITU slipper for at skære studiepladser i ny aftale: »Vi ville gerne uddanne endnu flere«
IT-Universitetet i København (ITU) skal som den eneste videregående uddannelsesinstitution ikke udflytte eller reducere antallet af studiepladser.
Det skriver Altinget på baggrund af et bredt flertal i Folketingets aftale om udflytning af videregående uddannelser.
Læs også: IT-universitetet slipper for at udflytte studiepladser
For en uge siden kom det frem, at aftalen ville dispensere ITU for kravet om udflytning af uddannelsespladser. At det nu er endegyldigt med den nye aftale glæder konstitueret rektor ved IT-Universitetet Jens Christian Godskesen. I en skriftlig kommentar til Altinget skriver han:
»Vi er naturligvis meget glade for, at vi hverken skal nedlægge eller udflytte studiepladser på ITU. Vi har gennem hele processen kæmpet for at bevare pladserne, fordi erhvervslivet har så hårdt brug for vores kandidater. Vi ville gerne uddanne endnu flere, men som landet ligger, er vi tilfredse med aftalen.«
Læs også: Kritik af regeringens udflytninger: It-folkene mangler netop i storbyerne
Der var lagt op til, at universiteterne og andre videregående uddannelser i de store byer skulle udflytte eller reducere antallet af studiepladser med fem til ti procent frem mod 2030.
Det endelige tal endte på 6,4 procent, hvilket svarer til cirka 4.350 uddannelsespladser. Realiseres alle institutionernes indmeldte planer frem mod 2030, vil det indebære, at yderligere op mod 2.000 nye uddannelsespladser etableres uden for de fire største byer.
Der afsættes i alt 805 mio. kr. i etableringsmidler og 413 mio. kr. i varige midler i forbindelse med aftalen.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.