ITU skaber blockchain-center

Illustration: TBWA
Danmark kan blive foregangsland med blockchain-baseret it, mener professor. Det skal understøttes med nyt center på IT-Universitetet.

Nyt center på IT-Universitetet skal sikre, at Danmark er i front med blockchain-teknologi.

Professor Roman Beck fra ITU mener, at Danmark har potentiale til at blive et foregangsland, når det gælder udviklingen og implementeringen af blockchain-baserede it-systemer. Derfor har han taget initiativ til European Blockchain Center, skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Centeret skal være det nationale omdrejningspunkt for uddannelse og forskning i blockchain-teknologier og bidrage til, at Danmark bliver et internationalt centrum på området

»I Danmark er næsten alle borgere digitalt velintegrerede og bruger flittigt alverdens digitale løsninger til at ordne deres daglige gøremål. Samtidig er både private og offentlige virksomheder digitalt innovative, hvilket tilsammen giver et godt fundament for Danmark som hub i forhold til blockchains,« siger professor Roman Beck ifølge pressemeddelelsen.

Samarbejde med Nordea

Blockchain-centeret på ITU er blandt de første af sin slags i verden. Ifølge Roman Beck vil centeret generere og kommunikere viden om blockchains. Det skal ske i samarbejde med andre akademiske institutioner og både private og offentlige virksomheder. Ud over undervisning og forskning vil der i centeret også blive afholdt workshops og udviklet koncepter og prototyper.

»Flere private og offentlige er allerede i fuld gang med at udvikle blockchain-baserede løsninger, som potentielt vil kunne gøre det lettere at sikre, at alverdens it-systemer arbejder efter hensigten. Det skaber en masse muligheder, som vi skal udnytte bedst muligt, men der bliver også udfordringer, både kulturelle og juridiske, bl.a. fordi blockchains af natur er transparente. Disse områder vil vi også arbejde med, siger Roman Beck og tilføjer, at en række store virksomheder allerede har vist interesse i at samarbejde med centeret, bl.a. Nordea, som bliver partner.«

Roman Beck forventer, at centeret officielt vil starte op i september 2017, og at det i løbet af det første år vil bestå af 10-15 junior- og seniorforskere.

Der er mere information om centeret på European Blockchain Center’s hjemmeside.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere