ITU-rektor: Mangfoldighed på uddannelserne kræver initiativer

13. august 2021 kl. 10:274
ITU-rektor: Mangfoldighed på uddannelserne kræver initiativer
Illustration: ITU.
ITU fejrer ligesom resten af verden World Pride Week i denne uge. I den forbindelse sætter rektor Martin Tvede Zachariasen ord på universitetets ambitioner og tiltag når det kommer til inklusion og mangfoldighed.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Regnbueflaget er i anledning af World Pride Week hejst på IT-Universitetet (ITU). Rektor Martin Tvede Zachariasen sætter i en pressemeddelelse fra universitetet ord på, hvorfor de tager del i fejringen af LGTBI+ miljøet, samt hvilke tiltag man på ITU har lavet, for at sikre mangfoldighed i det hele taget.

Martin Tvede Zachariasen forklarer både hvilke tiltag universitetet har foretaget sig, men sætter også nogle ord på, hvad motivationen for at sikre mangfoldighed på det danske it-universitet er:

»Vi har et kønsskævt uddannelsessystem, og det forplanter sig også til arbejdsmarkedet. Det prøver vi at gøre op med. Der er mangel på talenter, og kvaliteten af den teknologi, vi udvikler, afhænger af, at vi får så mange perspektiver i spil som muligt.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at sikre at udligne den kønsmæssige skævhed på universitetet, har universitetet søsat en række initiativer, der skal gøre it-branchen interessant for flere kvinder, når de skal søge ind på videregående uddannelser, som for eksempel Coding Camp og IT-Camp.

Martin Tvede Zachariasen runder pressemeddelelsen af med at fortælle hvilke ambitioner ITU har for inklusionen og balancen på campus:

»Vi vil gerne sikre en endnu bedre balance, det gælder både for studerende såvel som for medarbejdere. I vores indsats er vi meget fokuseret på at komme ubevidste bias til livs, og det er noget, vi vil fortsætte med. Vi arbejder bl.a. med det i undervisning, i vores kommunikation og i vores rekruttering. Bias forplanter sig som nævnt også i de teknologier, vi skaber, og derfor er der behov for diversitet blandt udviklere. Sådan forholder det sig i øvrigt også generelt med problemløsning: jo flere forskellige perspektiver på sagen, jo bedre.«

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
13. august 2021 kl. 18:47

Hvorfor omtaler han ikke problemet med kvindehadende incels i hvide tennissokker? Det ved vi jo her på Version2 er hovedårsagen til at kvinderne skræmmes væk.

1
13. august 2021 kl. 15:47

For at sikre at udligne den kønsmæssige skævhed på universitetet, har universitetet søsat en række initiativer, der skal gøre it-branchen interessant for flere kvinder, når de skal søge ind på videregående uddannelser, som for eksempel Coding Camp og IT-Camp.

Hmm hvad har det med Pride at gøre?

Og det er altså nyt for mig at LGTBI+ skulle have det svært indenfor STEM fagene.