ITU: Programmeringskursus i efterårsferien for unge kvinder er udsolgt

12. oktober 2017 kl. 12:3313
IT-Universitetet melder alt udsolgt ved et programmeringskursus i efterårsferien, der skal øge unge kvinders interesse for teknologi.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

IT-Universitetet arbejder ifølge en pressemeddelelse målrettet på at øge andelen af kvinder på de tekniske uddannelser. Et af tiltagene i den forbindelse er den såkaldte IT-Campen, som skal booste unge kvinders interesse for teknologi.

Og nu kan ITU melde, at de 50 pladser til arrangementet, der foregår midt i gymnasiernes efterårsferie, er udsolgte. Og der skulle også være fyldt godt op på ventelisten.

Rektor på ITU Mads Tofte er glad:

»Vi afholder IT-Campen for at vise unge kvinder, der går i gymnasiet, at it og teknologi også er for dem. På IT-Campen vil de få praktisk erfaring med programmering og se eksempler på, hvad man egentlig kan med it, for eksempel inden for sundhedssektoren. Det handler i høj grad om at bruge sin kreativitet og logiske sans til at skabe digitale løsninger, som gør en positiv forskel i vores hverdag,« siger han ifølge meddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kræver ingen erfaring med it kræver at deltage i arrangementet.

IT-Campen har ifølge Mads Tofte en konkret effekt på de unge kvinders appetit på it-uddannelserne. I kølvandet på den første IT-Camp i foråret søgte 16 af de 48 deltagere ind på en uddannelse på ITU, heraf 13 på softwareudvikling.

»Det selv at få lov til at prøve at programmere er en appetitvækker. Når man først har prøvet at programmere, oplever mange unge, kvinder såvel som mænd, at det er et både sjovt og skabende fag,« siger Mads Tofte.

Du kan læse mere om IT-Camp for kvinder, der foregår 16.-17. oktober, her.

13 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
13
13. oktober 2017 kl. 18:43

Hvorfor ser vi så ikke en ressource indsats der hvor kvinderene er i flertal?

Der er en skæv tilgangesvinkel til "lighed". Man er ikke interesseret i at flere kvinder skulle udligne "skod jobs". Men når det kommer til de godt betalte jobs, som mænd besidder, så kommer vores "prograssive" aktivister ud i lyset.

Vi kan ikke ignorere, at mandsdominerede felter oftest er opstået på grund af mænds naturlige interesse for området.

12
13. oktober 2017 kl. 08:28

Endnu en gang ser vi ressourcer og initiativ til at fremme kvinderne, men ser vi nogen form for tilsvarende hos mændene?

Jep, du kan bare søge ind på en almindelig datalogi/softwareingeniør/datamatiker-uddannelse. De er (desværre) usædvanligt mandevenlige i kraft af hvor skæv kønsbalancen er. Dette varer forhåbentligt ikke ved for evigt, men en ændring har lange udsigter, så i praksis fungerer de for nuværende som resurseallokering til fordel for mænd (hvis det er en måde man gerne vil se det på).

11
13. oktober 2017 kl. 06:05

Hvis vi også kunne få noget interesse ind lidt tidligere så tror jeg det er løst.

Så kære mødre og fædre. I må meget gerne købe en raspberry pi og tinke med jeres døtre. Også selvom i ikke har den fjerneste ide om hvordan. Pigerne fanger det garanteret så hurtigt at i ikke selv behøver at blive gode til det. En Raspberry pi er iøvrigt så billig at hvis i kludrer i det, så gør det ikke ret meget.

Det er nemlig ikke kun IT der mangler kvinder. Der er heller ikke ret mange kvinder på elektro ingeniør studiet.

10
12. oktober 2017 kl. 21:04

Tak for besked. Den fjerne en hver tvivl om din karakter.

8
12. oktober 2017 kl. 20:55

Så du har ikke noget reelt at påpege? Når du skriver at behovet er åbenlyst og at der er "særligt behov", kunne det være rat med en forklaring.

7
12. oktober 2017 kl. 20:50

Troll.

6
12. oktober 2017 kl. 20:49

Definer "særligt behov".

5
12. oktober 2017 kl. 20:45

Dan hvis du har ondt i røven over dette og et særligt behov for undervisning så sig endelig til. Jeg tilbyder gerne eneundervisning, hvis det skulle være.

4
12. oktober 2017 kl. 20:44

Ha ha, jeg fornemmer at du har et godt overblik over hvad der foregår på de kanter. :)

3
12. oktober 2017 kl. 19:01

Dan I disse dage hvor der findes utallige køns muligheder, på bla. facesbook er der over 50, kan du bare skrive dig på som om du identificerer dig som en kvinde så er den gylden, så er jeg sikker på at det progressive IT Universitet også har en plads til dig :D.

2
12. oktober 2017 kl. 18:56

Endnu en gang ser vi ressourcer og initiativ til at fremme kvinderne, men ser vi nogen form for tilsvarende hos mændene?

1
12. oktober 2017 kl. 15:51

Det kunne være interessant at høre, hvad der sker med alle dem, der står på venteliste.

Skal de vente et år til næste arrangement, eller vil ITU følge op på successen med et nyt tilbud i den nærmeste fremtid?