ITU: Programmeringskursus i efterårsferien for unge kvinder er udsolgt

IT-Universitetet melder alt udsolgt ved et programmeringskursus i efterårsferien, der skal øge unge kvinders interesse for teknologi.

IT-Universitetet arbejder ifølge en pressemeddelelse målrettet på at øge andelen af kvinder på de tekniske uddannelser. Et af tiltagene i den forbindelse er den såkaldte IT-Campen, som skal booste unge kvinders interesse for teknologi.

Og nu kan ITU melde, at de 50 pladser til arrangementet, der foregår midt i gymnasiernes efterårsferie, er udsolgte. Og der skulle også være fyldt godt op på ventelisten.

Rektor på ITU Mads Tofte er glad:

Læs også: Systemadministratorer er en mandeklub - webudviklere er blot 10 gange flere mænd end kvinder

»Vi afholder IT-Campen for at vise unge kvinder, der går i gymnasiet, at it og teknologi også er for dem. På IT-Campen vil de få praktisk erfaring med programmering og se eksempler på, hvad man egentlig kan med it, for eksempel inden for sundhedssektoren. Det handler i høj grad om at bruge sin kreativitet og logiske sans til at skabe digitale løsninger, som gør en positiv forskel i vores hverdag,« siger han ifølge meddelelsen.

Det kræver ingen erfaring med it kræver at deltage i arrangementet.

IT-Campen har ifølge Mads Tofte en konkret effekt på de unge kvinders appetit på it-uddannelserne. I kølvandet på den første IT-Camp i foråret søgte 16 af de 48 deltagere ind på en uddannelse på ITU, heraf 13 på softwareudvikling.

»Det selv at få lov til at prøve at programmere er en appetitvækker. Når man først har prøvet at programmere, oplever mange unge, kvinder såvel som mænd, at det er et både sjovt og skabende fag,« siger Mads Tofte.

Du kan læse mere om IT-Camp for kvinder, der foregår 16.-17. oktober, her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Peter Christiansen

Dan I disse dage hvor der findes utallige køns muligheder, på bla. facesbook er der over 50, kan du bare skrive dig på som om du identificerer dig som en kvinde så er den gylden, så er jeg sikker på at det progressive IT Universitet også har en plads til dig :D.

 • 1
 • 2
Magnus Jørgensen

Hvis vi også kunne få noget interesse ind lidt tidligere så tror jeg det er løst.

Så kære mødre og fædre. I må meget gerne købe en raspberry pi og tinke med jeres døtre. Også selvom i ikke har den fjerneste ide om hvordan. Pigerne fanger det garanteret så hurtigt at i ikke selv behøver at blive gode til det. En Raspberry pi er iøvrigt så billig at hvis i kludrer i det, så gør det ikke ret meget.

Det er nemlig ikke kun IT der mangler kvinder. Der er heller ikke ret mange kvinder på elektro ingeniør studiet.

 • 1
 • 0
Troels Henriksen

Endnu en gang ser vi ressourcer og initiativ til at fremme kvinderne, men ser vi nogen form for tilsvarende hos mændene?

Jep, du kan bare søge ind på en almindelig datalogi/softwareingeniør/datamatiker-uddannelse. De er (desværre) usædvanligt mandevenlige i kraft af hvor skæv kønsbalancen er. Dette varer forhåbentligt ikke ved for evigt, men en ændring har lange udsigter, så i praksis fungerer de for nuværende som resurseallokering til fordel for mænd (hvis det er en måde man gerne vil se det på).

 • 0
 • 0
Dan Hansen

Hvorfor ser vi så ikke en ressource indsats der hvor kvinderene er i flertal?

Der er en skæv tilgangesvinkel til "lighed". Man er ikke interesseret i at flere kvinder skulle udligne "skod jobs". Men når det kommer til de godt betalte jobs, som mænd besidder, så kommer vores "prograssive" aktivister ud i lyset.

Vi kan ikke ignorere, at mandsdominerede felter oftest er opstået på grund af mænds naturlige interesse for området.

 • 0
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere