ITU hyret af Forsvarsministeriet til to projekter om it-sikkerhed og AI

Illustration: ITU
Med to projekter skal ITU hjælpe Forsvarsministeriet og Danmark med både GDPR-udfordringer og muligheder for at bruge AI i erhvervslivet og den offentlige sektor.

Forsvarsministeriet har valgt at finansiere to projekter fra ITU. Det drejer sig om projekterne The Assessment on the Status of CyberSecurity in Denmark og etableringen af arbejdsgruppen Adversarial AI and Adversarial Machine Learning.

Begge projekter skal hjælpe til at bevare konkurrencedygtigheden i Danmark og sikre it-sikkerheden.

Læs også: Studie: Brugere fungerer ikke som værn mod fake news på sociale medier

Det førstnævnte projekt skal give et overblik over, hvordan små og mellemstore virksomheder i Danmark beskytter deres it-systemer, og hvilke udfordringer de har, når det kommer til privacy.

Projektet skal altså danne grundlag for, at man fremover kan tage kvalificerede valg, når der skal træffes beslutninger i forbindelse med digitale applikationer, der er blevet relevante i kraft af med GDPR-lovgivningen.

Det andet projekt skal fungere som bindeled mellem private virksomheder og offentlige institutioner, der bruger kunstig intelligens og machine learning.

Læs også: ITU: Antallet af kvindelige ansøgere er steget med 83 procent på én uddannelse

Håbet med dette projekt er, at man kan få en bedre forståelse af de muligheder og risici, kunstig intelligens åbner op for.

På baggrund af denne forståelse vil man lave en række anbefalinger, der kan bruges til både erhvervsliv og den offentlige sektor.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere