ITU-forsker demonstrerer hack af prestigefyldt amerikansk kultur-pris

Illustration: Screenshot/Youtube
Man kan ikke stole på den amerikanske Emmy-afstemning, som foregår på internettet, påpeger dansk forsker.

Alle dataprocesser kan i princippet hackes, og således kan man heller ikke stole fuldstændig på de afstemninger, der ligger til grund for de store amerikanske kulturpriser.

Denne gang er det uddelingen af Emmy-awards, som er den amerikanske tv-branches største hæder, der udpeges som i risiko for digital manipulation udefra.

Lektor og valgekspert ved IT-Universitetet, Carsten Schürmann, påpeger nemlig ifølge itu.dk i et interview med den populære og kontroversielle tv-vært, Nathan Fielder, at man ikke kan stole på afstemningen - som foregår på nettet - blandt medlemmerne af det amerikanske Television Academy forud for prisuddelingen:

»Det er helt usandsynligt, at vi kan have 100 procent tillid til resultatet af afstemningen,« siger Carsten Schürmann blandt andet ifølge itu.dk.

Carsten Schürmann påstår ikke bare, at det kan ske - han har demonstreret, hvordan man kan manipulere resultatet af Emmy-awards.

Nathan Fielder er vært på tv-showet Nathan For You, som er med i opløbet om en Emmy, og under interviewet er værten dårlig til at skjule sine forhåbninger om, at Emmy-afstemningen bliver hacket til hans fordel.

I løbet af få dage, er interviewet er blevet populært på de sociale medier og flere etablerede amerikanske medier har skrevet om det kontroversielle indslag.

»Som forsker var det spændende at skulle formidle it-sikkerhed i samarbejde med en vært, som nok tager seriøse emner op, men som frem for alt skal være underholdende. Jeg blev fløjet til Hollywood for at medvirke, og det var på mange måder sjovt arbejde i et miljø, som er så anderledes end det akademiske,« siger Carsten Schürmann.

Se interviewet herunder:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere