ITU-forsker bliver leder af OWASP i København

Illustration: weerapat/Bigstock
Danmark er bagud, når det handler om opmærksomhed på it-sikkerhed, lyder det fra ny OWASP-leder. Dokumentationsprojekter og værktøjer skal føre til mere sikre webapplikationer i software.

Den verdensomspændende nonprofitorganisation Open Web Application Security Project (OWASP), der har til formål at forbedre sofwaresikkerhed, har udnævnt adjunkt Alessandro Bruni, IT-Universitetet, som lokal leder i København.

»Danmark er et af verdens mest digitaliserede samfund. Men vi er bagud, når det handler om opmærksomhed på it-sikkerhed. Min personlige mission med OWASP er at skabe et imødekommende miljø blandt professionelle indenfor it-sikkerhed i København, så vi kan skabe bedre rammer og mere kapacitet på området,« siger han ifølge en meddelelse.

Siden den officielle etablering i 2004 er organisationen blevet en af de førende organisationer indenfor dette fagområde.

Kort fortalt er det OWASP's mission at synliggøre softwaresikkerhed, så både enkeltpersoner og andre organisationer kan træffe velinformerede beslutninger.

OWASP har en lang portefølje af kommercielt uafhængige projekter, både dokumentationsprojekter og værktøjer, der er blevet populære blandt sikkerhedseksperter, som fx skal teste webapplikationer eller designe software. Derudover organiserer de lokale ledere i OWASP et stort antal arrangementer - fx kurser og workshops - rundt om i verden.

Indtil videre har Alessandro Bruni fået F-Secure, Dubex og TDC som kommercielle sponsorer, mens IT-Universitetet og Center for Information og Trust (CIST) er vært for arrangementerne som akademisk sponsor.

Den første officielle OWASP-begivenhed afholdes den 28. marts på IT-Universitetet i København. Temaerne er web, applikationer og netværkssikkerhed.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere