ITU-formand revser udflytningsplaner: »Hovedstadsområdet har kæmpe mangel på it-specialister«

27. januar 2022 kl. 10:075
ITU-formand revser udflytningsplaner: »Hovedstadsområdet har kæmpe mangel på it-specialister«
Illustration: Pressefoto/IT-Universitetet.
Kritikken af regeringens planer om at udflytte studiepladser fra de fire store universitetsbyer fortsætter. Nu er det bestyrelsesformand for IT-Universitetet i København Carsten Gomard, der mener, at planerne er fejldesignede.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Bestyrelsesformand for IT-Universitetet i København (ITU) – og medstifter af Netcompany – Carsten Gomard melder sig nu i koret af kritikere, der revser regeringen og et flertal i folketingets mål om at udflytte studiepladser fra de fire store universitetsbyer.

Det skriver ITWatch på baggrund af en historie i Børsen.

Carsten Gomard opfordrer politikerne til at genoverveje udflytningen af studiepladser grundet stor mangel på it-uddannede i København og varsler i stedet 200 ekstra it-studiepladser på ITU.

»Hovedstadsområdet har kæmpe mangel på it-specialister, og så giver det jo ingen mening at beskære it-specialistuddannelserne i København,« siger Carsten Gomard til Børsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En opgørelse fra it-forskningscentret Digital Research Centre Denmark (DIREC) viser, at af de 1.930 ledige it-jobs, der 10. januar 2022 var i Danmark, lå knap 80 pct. i de store byer, hvoraf over halvdelen lå i København.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
7. juni 2022 kl. 11:50

Det virker lidt som den gamle sang "alt vest for Valby Bakke er Jylland og dermed for langt væk fra Danmark"

Jeg ved godt vi er kommet en del videre fra den gamle floskel, desværre har jeg flere gange fået en lignende smidt i hovedet om at der er for langt, bare fordi man enten skulle tage bilen eller benytte "le gasp" et regionaltog.

At tidsforbruget var det samme for mig, hvis jeg skal den modsatte vej, det var bare pjat hvis jeg påpegede det.

Kikker man på læreruddannelsen, så betød lukning af seminariet i Holbæk sjovt nok øget mangel på lærere i Holbæk, Odsherred og Kalundborg kommuner, samme med sygeplejere, sosu osv.

De eneste "goder" jeg lige kan se findes i de store byer er højere boligpriser, mere larm og forurening samt døgnåben falafeljoints ;)

4
30. januar 2022 kl. 04:05

De store firmaer flytter til de store byer, for der ligger uddannelsesinstitutionerne og dermed den arbejdskraft, de har brug for. Det er en selvforstærkende ond cirkel. Men den kan man ændre på, og derfor støtter jeg Folketingets tiltag. Vi har i den grad brug for at bremse centraliseringen og gøre resten af Danmark attraktiv igen. Det gør ondt i en overgangsperiode, men sådan er det med alle langsigtede tiltag.

2
27. januar 2022 kl. 17:33

»Hovedstadsområdet har kæmpe mangel på it-specialister, og så giver det jo ingen mening at beskære it-specialistuddannelserne i København,« siger Carsten Gomard til Børsen."

Og der er ingen mangel på medarbejdere i resten af danmark?

/Henning

1
27. januar 2022 kl. 16:00

Men politikerne slagter uddannelserne?!?

Socialdemokraterne har klart meldt ud, at den "kreative klasse" er tyranner, anført af deres chefideolog (ISBN:9788771808117). Det er forventeligt at de vil nedkæmpe de højere uddannelser og de har sådan set gjort hvad de har lovet inden valget: Bekæmpet de akademiske uddannelser. Alt ære og respekt for at et parti faktisk gør hvad de lover, selvom jeg er dybt uenige!

Men stort set alle andre partier har anerkendt akademisk uddannelser, som en del af svaret på, hvordan vi skal bygge vores samfund og hvad vi skal leve af. Deres støtte til denne ned slagtning af de akademiske uddannelser som skulle have været en del af løsningen, er nu en manglende brik i deres puslespil.

Det er trist at opleve så mange partier løber fra deres løfter om at bygge et bedre samfund, hvor vi sammen kan sikre et højt uddannelsesniveau.

Ved næste valg, håber jeg, at en styrkelse af uddannelserne, bliver et stort tema - desværre bliver det nok igen indvandring, der i en kamp om at være de mest fremmedfjendsk, der bliver det store tema. Måske hvis vi er heldige, lidt miljø politik, som alligevel ikke kan føres ud i livet, da de unge mennesker der skulle have lavet de grønne løsninger ikke har fået taget sig de relevante uddannelser...