ITU åbner nyt Center for it-sikkerhed

Illustration: ITU
Et tværfagligt center på it-universitetet skal styrke uddannelse indenfor it-sikkerhed

Et nyåbnet center på IT-Universitetet i København skal sikre, at it-sikkerhedsniveauet i Danmark kan følge med den aktuelle og fremtidige cybertrussel. Det nye center går under navnet Center for Information Security and Trust (CIST), og det skal bidrage til at skabe et højt akademisk niveau indenfor både it-sikkerhed og cyber-forsvar.

»Hvis vi vil høste frugterne af digitaliseringen i det næste årti, bør forskning i it-sikkerhed gødes nu. Et fremtidigt, effektivt cyber-forsvar afhænger bl.a. af, at der skabes et højt akademisk niveau i Danmark. Det er simpelthen grundlaget for, at de politiske ambitioner om at øge digitaliseringen i de offentlige og private sektorer kan føres ud i livet og i sidste ende komme borgerne til gode,« siger centrets leder, Carsten Schümann, der er lektor ved ITU, i en pressemeddelelse.

Centerlederen tilføjer, at it-sikkerhed ikke kan isoleres til alene at være en datalogisk udfordring, og derfor vil det nye center også arbejde tværfagligt med forskere fra forskellige akademiske baggrunde, selvom centret er forankret på universitetets Institut for Datalogi.

»Mange af de sikkerhedsbrister, som vi ser på it-området, skyldes, at it-systemerne ikke er hensigtsmæssigt designet, og at de derfor bliver brugt forkert. Det er et godt eksempel på, at det ikke nytter at anskue endsige arbejde med sikkerhedsudfordringerne på it-området alene ud fra et datalogisk perspektiv. IT-Universitetet blev født i en multidisciplinær ånd, og derfor er det oplagt, at vi her skaber et tværfagligt miljø, som i sidste ende kan understøtte, at fremtidens it-systemer ikke blot er teknologisk forsvarlige, men at de også kan bruges i de kontekster, som de er tiltænkt i, at de lever op til lovgivningen, at brugerne har tillid til dem,« siger Carsten Schümann.

Ifølge Berlingske er de første 20 studerende med speciale i cybersikkerhed begyndt i januar.

Det nye center skal i løbet af første halvår igangsætte to projekter. Det ene projekt skal hjælpe små og mellemstore virksomheder med at opruste på it-sikkerhed, og det andet handler om sikkerhed i forbindelse med IoT. Industriens Fond har finansieret begge projekter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Anne-Marie Krogsbøll

"Det er simpelthen grundlaget for, at de politiske ambitioner om at øge digitaliseringen i de offentlige og private sektorer kan føres ud i livet og i sidste ende komme borgerne til gode,«"

Hvornår går det op for dem, at den bedste sikkerhedsforanstaltning vil være at digitalisere mindre, ikke mere?

En stor del af os ønsker ikke denne digitalisering. Vi bliver kuppet af vore egne folkevalgte....

Ud med robotterne, der styrer vores samfund efterhånden. Vi må have valgt analogisterne og medmenneskeligheden ind i Folketinget, inden det er for sent: http://analogist.dk/

  • 4
  • 0
#3 Tobias Skytte

Der er garanteret nogle gode eksport-perspektiver i det her til lande som Kina, Nord Korea, Iran og UK... vi kan tjene kassen på at eksportere denne løsning men måske den alligevel er lidt for invasiv til de lande i nuværende form.

(ironi kan forekomme)

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere