ITU åbner investor-firma til startups

1 kommentar.  Hop til debatten
ITU åbner investor-firma til startups
Illustration: TBWA.
Mere end 100 virksomheder er siden 1999 sprunget ud af IT-universitetet. Nu etablerer universitetet et egentligt investorfirma.
4. september 2014 kl. 12:27
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

IT Universitetet håber, at styrke iværksætteriet blandt sine forskere og studerende med et nyåbnet investeringsselskab ITU Business Development. Universitetet har skudt 5 millioner kroner i selskabet og sat den erfarne it-iværksætter Niels Bo Theilgaard ind som bestyrelsesformand.

Ud over penge, der skal bruges til at købe aktier i universitetets startups, skal selskabet levere konsulentbistand og rådgivning til de iværksættere, der har ideer til nye virksomheder. Det bliver ifølge Version2s oplysninger især her Niels Bo Theilgaards kompetencer kommer i spil. Theilgaard er tidligere udviklingschef i Microsoft, men er nu blandt andet involveret i eget firma Games on Track.

Ifølge ITU er mere end 100 virksomheder udsprunget af universitetet siden åbningen i 1999. Ifølge Niels Bo Theilgaard vil hjælp fra ITU Business Development betyde at endnu flere startups springer ud af universitetsmiljøet.

»Det er svært. Men ved at komme tæt på de idefolkene i de meget tidligere faser af opstarten, ved at dele erfaringer og præsentere dem for markeder og kunder tror jeg det er realistisk at få skabt nogle successer - forudsat at der er nogen der er parate til at arbejde hårdt for sagen,« siger han.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
4. september 2014 kl. 21:35

Godt at se, at Danmark bevæger sig den vej. Det er helt oplagt - mange startups bliver netop til, mens man studerer. Se bare på Facebook!