Itfactory.dk har fået ny ejer

It-konsulent har købt Stein Baggers gamle .dk-domæne. Lidt for at blogge ? men mest for sjov.

It-konsulenten Jonas Østergaard Pedersen er den nye ejer af domænet itfactory.dk. Det skriver comon.dk.

Den 29-årige ripenser, der arbejder for firmaet Itplaneten, stod ind til for nylig som nummer to i køen til at registrere Stein Baggers tidligere internetdomæne, men da nummer et i køen ikke sprang til, står Jonas Østergaard Pedersen pr. 5 september som ejer af domænet.

**LÆS OGSÅ **FBI opsporer IT Factorys skjulte millioner

»Jeg vil i gang med at blogge lidt,« siger han til Comon, der også kan fortælle, at domænets nye ejer har været tiltrukket af hele Stein Bagger-sagen, selv om han tager afstand fra forretningsmetoderne.

Den primære grund for at købe domænet er dog i den kuriøse ende:

»Jeg tænkte, at det kunne være ret sjovt at have,« siger den nyslåede ejer af itfactory.dk.

**LÆS OGSÅ **Nu er sandheden om IT Factorys software gravet frem

Den nu krakkede IT Factory markedsførte dog fortrinsvis sit .com-domæne, og ifølge Comon er trafikken til den danske itfactory.dk beskedne 50 forespørgsler om dagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Lenny Hansson

Det her er da det dårligste jeg har hør og er i mine øjne noget der kan misbruges ret kraftigt.

Hvis han eks. sætter en mail server på dette domain vil han lige pludselig kunne modtage e-mail som ellers var tiltænkt til det gamle @itfactory.dk. Nu var der jo en del ansat, så det kan da godt være der er en del derude der stadig peger på dette domain.

Det kunne da være sjovt at se havd der stadig kom ind af mails til eks. Stein Bagger ????? Eller andre uskyldige ansatte.

\Lenny

 • 0
 • 0
#5 Lenny Hansson

Hej Jo hvis det bevises at han kigger e-mails igennem er det brud på brev hemmeligheden, som er strafbart.

Der er iøvrigt allerede opsat MX record på Itfactory.dk som går igennem mailin02.itplaneten.dk

Citat "Med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, som uberettiget bryder eller unddrager nogen et brev, telegram eller anden lukket meddelelse eller optegnelse eller gør sig bekendt med indholdet"

\Lenny

 • 0
 • 0
#6 Jonas Østergaard Pedersen

Det er mig der har købt itfactory.dk

Itfactory.dk er IKKE købt med hensigt på misbrug, vidresalg mm. af nogen art. Det er kun købt pga. navnet som i IT verden er et super fedt navn. Nu tænker jeg IKKE på hvad det HAR været brugt til. Det vil blive drevet videre i ren privat interesse, og har INTET med mit arbejde at gøre.

Mange venlige hilsner Jonas

Ps. Jeg vil ikke komme med flere kommentart eller udtagelser omkring domænet.

 • 0
 • 0
#7 Niels Larsen

Hvis jeg sender en snail mail til en gadeadresse, uden at anføre en modtager, så må den der har købt huset da gerne åbne brevet, for ellers kan han jo ikke vide om det er til ham.

Tilsvarende må gælde for en email.

Først når man har læst den ved man om den er til een i sin organisation eller ej. Alle læsebegrænsninger på mails står i øvrigt typisk nederst i en mail. Jeg plejer at læse mails fra oven og ned, og når først hemmelighedsklausulerne, når jeg har læst en mail.

Er indholdet et lovbrud, eller noget der kan bruges til opklaring af sagen, så vil politiet sikkert gerne have en kopi, ellers er det vel først ulovligt, hvis man taler om/misbruger det man uforvarende er kommet besiddelse af.

 • 0
 • 0
#9 Thomas Ammitzbøll-Bach

Det er offentliggjort i Statstidende, at it-factory er erklæret konkurs og afvikles af prokurator. Det er ikke alle mennesker, som læser Statstidende, men det er definitionen på, at det er gjort offentligheden bekendt.

Mere generelt: Breve kommer hele tiden i de forkerte hænder. Vores fængsler kan ikke rumme alle de mennesker, som uforvarent er kommet til kendskab af breve, som ikke er tiltænkt deres kendskab. Det er et vilkår. Brud på brevhemmeligheden handler om forhold, hvor krænkeren bevidst har skaffet sig kendskab til indholdet af breve og/eller har udnyttet eller viderebragt det.

Hvis en person eller en virksomhed overtager et domæne, påhviler det den overtagende part de samme forpligtelser, som ved overtagelse af ejendom eller forretningssted. Fejladresseret post skal enten videresendes eller returneres. Det sker dagligt med papirpost, og det er juridisk ikke anderledes med email. Har man været nødsaget til at åbne et brev eller en email for at håndtere det korrekt, så påhviler en diskretionspligt på en.

Vores juridiske system er langt mindre finuligt, end folk vil gøre det til, og handler man efter sin bedste samvittighed, så er det som udgangspunkt inden for loven.

Thomas

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere