ITEK raser over forslag til ny udbudslov

Dansk Industri mener, at et forslag til en ny lov om udbud vil føre til færre opgaver for danske it-virksomheder, fordi kommunerne i stedet vil blive leverandører til hinanden.

Et forslag til en ny lov om udbud vil være skadeligt for konkurrencen på it-markedet for ydelser til det offentlige. Det mener Dansk Industri ITEK.

Interesseorganisationen mener, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens lovforslag til en ændring af tilbudsloven vil føre til, at kommunerne vil udføre flere it-opgaver for hinanden i stedet for at sende dem i udbud.

»Der er tale om et både konkurrencebegrænsende og konkurrenceforvridende lovforslag. Vi er oprigtigt bekymret for, at kommunerne vil lukke sig om sig selv ved at oprette små it-enheder, der løser opgaver for hinanden uden at spørge det private marked, om de vil være med,« udtaler chefkonsulent Mette Bjørn-Andersen fra DI ITEK ifølge en pressemeddelelse.

Lovforslaget kommer på baggrund af et ønske fra kommunerne om at mindske udgiften til at sende it-opgaver i udbud, men ifølge ITEK er problemet ikke reglerne, men derimod kommunernes egen tilrettelæggelse af udbuddene, som fordyrer processen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Johannes Ulfkjær Jensen

Uden at kende til lovforslaget (det ville være rart med et link Jesper S. Sandal ;-) så vil jeg mene både og. Det sætter jo udbudreglerne ud af kraft hvis man kan købe uden udbud. Udbudsreglerne er der jo netop for at sikre at den bedste pris. Så kan man altid snakke om hvorvidt det er virkeligheden.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere