ITB-chef: It-folkets lønfest er på vej på pause

4. oktober 2022 kl. 09:354
Natasha Friis Saxberg
Illustration: Pressefoto/IT-Branchen.
De ansattes lønninger bliver det store stridsspørgsmål, der skal besvares på vej ud af en kommende recession, vurderer IT-Branchen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Efter rekord på rekord ser den danske it-branche frem mod en recession, og det store stridspunkt bliver de ansattes lønninger, forventer organisationen IT-Branchen.

Det skriver Computerworld i et interview med direktør i IT-Branchen Natasha Friis Saxberg om de økonomiske fremtidsudsigter og deres konsekvenser.

Læs også: Mulig hjælp på vej til digitalt udfordrede: Bred politisk opbakning til digitalt fripas

»Det mismatch kommer til at være en udfordring for vores virksomheder, for hvis de skal klare sig godt igennem krisen, så kan de ikke betale regningen for alle. Det kommer heller ikke til at gavne samfundet, at vi bare skruer lønningerne i vejret, for det bidrager bare yderligere til inflationen. Det er det, der bekymrer dem på den korte bane,« siger Natasha Friis Saxberg til Computerworld.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig håber hun på, at en harmonisering af lønningerne betyder, at de mindre virksomheder får større muligheder for at tiltrække kompetente it-specialister, da det tidligere ifølge Natasha Friis Saxberg var de største og mest kendte virksomheder, der kunne tilbyde de højeste lønninger og dermed vandt konkurrencen om specialisterne.

Læs også: S-politiker om salg af MitID: »Ekstremt vigtig infrastruktur, som bør være ejet af danskerne«

For fjorten dage siden spåede forbundssekretær i Prosa, Curt Kjærsgaard Raavig, at krav om højere løn er uundgåeligt som følge af inflationen.

»Jeg er sikker på, at man vil se, at vores medlemmer og andre lønmodtagere vil bede om større lønstigninger end historisk set. Det er den helt naturlige konsekvens,« sagde Curt Kjærsgaard Raavig dengang til Computerworld.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
4. oktober 2022 kl. 14:05

Og lige pludselig er der ingen mangel på it-folk?

1
4. oktober 2022 kl. 12:37

For fjorten dage siden spåede forbundssekretær i Prosa, Curt Kjærsgaard Raavig, at krav om højere løn er uundgåeligt som følge af inflationen.

Og det var heller ikke klogt dengang! Opløftende dog, at ITB-chefen har fattet, at de højest betalte under indtryk af inflationen ikke kan forvente de højeste lønstigninger igen.

4
5. oktober 2022 kl. 09:40

Opløftende dog, at ITB-chefen har fattet, at de højest betalte under indtryk af inflationen ikke kan forvente de højeste lønstigninger igen.

Så en repræsentant for arbejdsgiverne siger at ansatte ikke skal forvente lønstigninger, mens en repræsentant for arbejdstagere siger, at det er naturligt at arbejdstager vil have højere løn.

Med andre ord: Vandet er vådt.