ITB-chef frygter ikke krise-fyringer blandt it-folk: »Vi kommer nok mere til at se en normalisering«

12. oktober 2022 kl. 15:271
Natasha-Friis-Saxberg
Illustration: It-Branchen.
»Vi kommer nok mere til at se en normalisering af arbejdsmarkedet end store fyringsrunder,« siger adm. direktør i IT-Branchen Natasha Friis Saxberg til ITWatch.
Artiklen er ældre end 30 dage

Selvom formandskabet i De Økonomiske Råd – i daglig tale de økonomiske vismænd – skønner, at beskæftigelsen ved indgangen til 2024 er faldet med omkring 100.000 personer sammenlignet med i dag, så kommer faldet i beskæftigelsen ikke til at gælde It-branchen.

Det vurderer i hvert fald adm. direktør i IT-Branchen Natasha Friis Saxberg i et interview med ITWatch.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Amerikanske hospitaler ramt af ransomware: Må udskyde operationer og lægeaftaler

Hun lægger vægt på, at danske virksomheder oplever problemer med at ansætte kvalificerede medarbejdere til ledige it-stillinger og nævner, at 42 pct. af danske it-virksomheder i en undersøgelse svarer, at de har måttet sige nej til ordrer og opgaver på grund af mangel på medarbejdere.

»Så vi kommer nok mere til at se en normalisering af arbejdsmarkedet end store fyringsrunder,« siger Natasha Friis Saxberg til ITWatch med henvisning til, at virksomhederne i første omgang vil være tilbageholdende med nyansættelser, men ikke foretage afskedigelser. Det sidste vil først komme på tale ved en længerevarende recession, vurderer brancheforeningens adm. direktør.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
12. oktober 2022 kl. 16:18

En længerevarende recession for mellemstore til store virksomheder er 2 kvartaler. Der trimmes med baggrund i de 2 efterfølgende kvartalers estimater. Med udgangspunkt i konservativ estimering. Forvent fyrringsrunder i alle virksomheder der har en nogenlunde profesionel ledelse, der står til ansvar for aktionærer eller ikke familieledet bestyrelse. Det er moderne virksomhedsledelse 101.