Italienske internetudbydere beordret til at blokere 46 piratsider

6. marts 2014 kl. 16:035
De italienske myndigheder går til kamp for ophavsretskrænkelser og pålægger teleudbyderne at blokere torrent-sider. Fra næste måned kan det gøres uden en kendelse.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Italienske myndigheder har krævet at landets internetudbydere blokerer for kundernes adgang til 46 hjemmesider, der angiveligt krænker en række film og tv-selskabers ophavsret ved at levere ulovlig streaming eller torrent-filer. Det skriver Zdnet.

»Siderne deler tusindvis af film – hvoriblandt nogle af dem kun lige er udkommet i biograferne«, lyder det fra det italienske finans-politi, der har foretaget den efterforskning, der ligger til grund for blokaden. Blandt de blokerede sites findes blandt andre Piratestreaming.tv og Watchfreemovies.ch.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Italiensk politi oplyser, at man i fremtiden måske også vil kigge nærmere på de virksomheder, der køber reklameplads på de lovkrænkende hjemmesider, da de dermed støtter ulovlig aktivitet. Men i første omgang vil man dog nøjes med at underrette dem, da de måske ikke ved, at deres brands bliver sat i forbindelse med kriminalitet.

»På denne måde håber vi at afskære piraterne fra deres primære indtægtskilde,« udtaler Paolo Occhipinti, der er leder af afdelingen for radio- og telekommunikation hos finanspolitiet.

Om få uger træder en omstridt italiensk lov i kraft, der skal give landets tele-regulerende myndighed autoritet til at pålægge internetudbydere at blokere hjemmesider, der menes at krænke ophavsretten med tre dages varsel. Dermed skal der ikke længere en juridisk kendelse til, sådan som det er tilfældet i dag.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
7. marts 2014 kl. 11:29

De må da stå som det eneste land, der kæmper den kamp. Alle de andre kæmper mod.

4
7. marts 2014 kl. 09:37

1
6. marts 2014 kl. 18:05

havde været stolt

2
6. marts 2014 kl. 18:38

jaa, er godt eksemple på maximalt realitets fornægetelse at tror man kan blokkere sig ud af problemet. Men du bliver nok nød til at forklare de ynger her hvem han var, er ikke alle som er inden i hvem der var hvad i Østtyskland i dag .

3
7. marts 2014 kl. 08:14

Google er opfundet, og SÅ gammel er jeg heller ikke ;-)