Italien efterforsker Apple og Samsung for planlagt forældelse af smartphones

Samsung bliver nu også efterforsket for af kommercielle hensyn at sænke hastigheden på smartphones gennem softwareopdateringer.

Italiens antimonopol-organisation har påbegyndt efterforskning af henholdsvis Apple og Samsung efter beskyldninger om planlagt forældelse.

Det skriver The Verge.

Organisationen - 'Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato' eller AGCM - skal afgøre om de to virksomheder bruger softwareopdateringer, der sænker hastigheden på smartphones, for at få forbrugere til at købe nyere modeller.

Læs også: Apple lover valgfrihed om langsommere iPhones

Apple indrømmede i december, at de via opdateringer har sænket hastigheden på ældre iPhones for at spare batteriet. Det har udløst søgsmål i en lang række lande og en lignende efterforskning i Frankrig. Sydkoreanske Samsung har dog hidtil ikke været i advokaternes søgelys, og har ikke indrømmet samme praksis som Apple.

Udover motiverne undersøger AGCM også, om smartphone-producenterne i rette omfang har oplyst kunder om softwareopdateringernes virkning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Gert Agerholm

Skulle de så ikke også sagsøge Microsoft for den måde nogle ting fingerer i Windows?

Jeg tror at de fleste har oplevet at deres Windows bliver langsommere og langsommere med tiden. Hvem har ikke hørt "Min computer er blevet noget langsom, så jeg skal nok have en ny". Årsagen er ikke at hardware bliver langsommere men at Windows "sander til". En komplet geninstallation ville bringe maskinen tilbage til normal hastighed, hvis ikke der er installeret ny og tungere software.

Ja det er at sætte tingene på en spids, men hvis man er konsekvent med at sagsøge når ting bliver langsommere med tiden, så bør ovennævnte tages med i overvejelserne.

Og nej, det er ikke OK at Apple gør telefonen langsommere UDEN at fortælle hvorfor, det vil jeg slet ikke undskylde. Men vil man være konsekvent, så bør man også gå linen ud.

 • 5
 • 8
#3 Thomas Jensen

Hastigheden sænkes fordi batteriet ikke kan levere samme effekt som da det var nyt og alternativet er at telefon døde/genstartede midt imens man brugte den , fordi den forsøgte at trække mere strøm end batteriet kunne levere.

Det eneste jeg der kan irritere mig er, at det ikke er nemmere at skifte batteri (som jo er en forbrugsting) og at Apple ikke bare har meldt det ud fra starten - årsagen er ganske rimelig og forståelig.

 • 6
 • 8
#7 Rasmus Larsen

Clock frekvensen sænkes ikke som sådan for at bevare batterilevetiden, den sænkes for at sikre stabiliteten.

Problemet er at når et lithium batteri, eller de fleste andre batterityper, ældes så er det ikke kun kapaciteten der falder, det gør den spænding det kan levere også og i mange tilfælde kan batteriet så ikke levere tilstrækkelig effekt til at drive spids belastningen. I de tilfælde kan enheden blive ustabil, derfor er det nødvendigt at reducere spids forbruget.

 • 4
 • 1
#8 Baldur Norddahl

Hastigheden sænkes fordi batteriet ikke kan levere samme effekt som da det var nyt

Problemet med den undskyldning er at andre producenter af tilsvarende produkter ikke gør det samme.

Det er måske fint nok at kunne vælge længere tid i forhold til ydeevne, men den feature er også relevant når telefonen er ny.

Det kan ikke være ok at gøre det uden at fortælle om det. Det er den afgørende faktor der får dem dømt.

 • 5
 • 0
#9 Rasmus Elmelund Nielsen

Windows har ikke "sandet" til i ca. 19 år. Men du er lovligt undskyldt, tingene GÅR ret hurtigt i tech. verdenen.

Marginalt mere relevant for debatten, så kan det oplyses at min Lumia 1020 på 7'nde år stadig køre responsivt og hurtigt, så den eneste "planlagte forældelse" MS har været involveret i var den hets som den kollegtive tech. mediaverden kørte på OS'et da det kom frem. :-)

R

 • 0
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere