IT-universitetet slipper for at udflytte studiepladser
Regeringens plan om at flytte fem-ti procent af uddannelsespladserne væk fra de store byer inden 2030 kommer ikke til at ramme IT-Universitet (ITU) i København.
På baggrund af kilder tæt på forhandlingsforløbet skriver mediet IT Watch, at ITU har fået dispensation om kravet om udflytning af uddannelsespladser. På baggrund af regeringens plan havde universitet selv foreslået at oprette flere pladser i København, men det forslag er blevet afvist.
Altså er der ikke krav til, at antallet af optagne studerende hverken stiger eller falder på ITU i de kommende år.
ITU har afvist at kommentere på ITWatchs henvendelse, før universitetet selv modtager den endelige aftale. En aftale, der skulle være forhandlet på plads tirsdag, men som blev aflyst. En ny dato er endnu ikke fundet.
Udflytningen af studiepladser har mødt megen modstand fra branchen, der mener, at it-studerende bliver unødvendigt ramt af planen, hvilket er problematisk, når der er enorm efterspørgsel på arbejdsmarkedet efter it-uddannede.
»At begrænse antallet af digitale specialister i de store byer er alt for risikabelt for Danmarks fremtid og vækst, og det bør ikke være en konsekvens af at følge en agenda om flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark,« udtalte Thomas Riisgaard Hansen, adm. direktør i it-forskningscenteret Digital Research Centre Denmark (DIREC), til Berlingske i fjor.
På Aarhus Universitet kunne man i begyndelsen af året meddele, at man havde løst udflytningskabalen på en måde, så it-uddannelserne ikke blev ramt af udflytningen.
Prorektor ved Aarhus Universitet, Berit Eika, skrev i den forbindelse i et nyhedsbrev til universitetets ansatte, at »det er AU's håb, at politikerne går væk fra idéen om at lægge et hårdt loft over vores optag.«

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.