IT-universitetet slipper for at udflytte studiepladser

IT-universitetet slipper for at udflytte studiepladser
Illustration: ITU.
IT-Universitetet har fået dispensation for udflytningskravet af studiepladser, mens der ikke oprettes flere studiepladser i København.
16. marts kl. 12:19
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Regeringens plan om at flytte fem-ti procent af uddannelsespladserne væk fra de store byer inden 2030 kommer ikke til at ramme IT-Universitet (ITU) i København.

På baggrund af kilder tæt på forhandlingsforløbet skriver mediet IT Watch, at ITU har fået dispensation om kravet om udflytning af uddannelsespladser. På baggrund af regeringens plan havde universitet selv foreslået at oprette flere pladser i København, men det forslag er blevet afvist.

Altså er der ikke krav til, at antallet af optagne studerende hverken stiger eller falder på ITU i de kommende år.

ITU har afvist at kommentere på ITWatchs henvendelse, før universitetet selv modtager den endelige aftale. En aftale, der skulle være forhandlet på plads tirsdag, men som blev aflyst. En ny dato er endnu ikke fundet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udflytningen af studiepladser har mødt megen modstand fra branchen, der mener, at it-studerende bliver unødvendigt ramt af planen, hvilket er problematisk, når der er enorm efterspørgsel på arbejdsmarkedet efter it-uddannede.

»At begrænse antallet af digitale specialister i de store byer er alt for risikabelt for Danmarks fremtid og vækst, og det bør ikke være en konsekvens af at følge en agenda om flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark,« udtalte Thomas Riisgaard Hansen, adm. direktør i it-forskningscenteret Digital Research Centre Denmark (DIREC), til Berlingske i fjor.

På Aarhus Universitet kunne man i begyndelsen af året meddele, at man havde løst udflytningskabalen på en måde, så it-uddannelserne ikke blev ramt af udflytningen.

Prorektor ved Aarhus Universitet, Berit Eika, skrev i den forbindelse i et nyhedsbrev til universitetets ansatte, at »det er AU's håb, at politikerne går væk fra idéen om at lægge et hårdt loft over vores optag.«

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger