IT-Universitetet får ny rektor

Den 51-årige professor i datalogi og dekan på SDU, Martin Zachariasen, bliver ny rektor på IT-Universitetet. Illustration: ITU
Martin Zachariasen, som er dekan på Det Naturvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet, bliver ny rektor på IT-Universitetet i København. Han tiltræder stillingen til nytår.

Det bliver den 51-årige professor i datalogi og dekan på SDU, Martin Zachariasen, som fra nytår skal stå i spidsen for IT-Universitetet i København.

Martin Zachariasen har tyve års erfaring med forskning og uddannelse på universitetsniveau, og har været leder i ti år – senest som dekan på Det Naturvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet og medlem af universitetets direktion.

»Ved ansættelsen vil bestyrelsen lægge særligt vægt på, at den kommende rektor er en anerkendt forsker inden for mindst et af IT-Universitetets fagområder og har dokumenteret ledelseserfaring, herunder erfaring med ledelse, udvikling og organisering af forsknings- og uddannelsesmiljøer i større organisationer,« skrev ITU i jobopslaget for rektorstillingen.

»IT-Universitetet spiller en helt særlig rolle i det danske universitetslandskab med at varetage it-forskning og uddanne de it-specialister, som samfundet i stigende grad har brug for. Som it-specialist og med lang ledelseserfaring fra universitetssektoren er det et drømmejob for mig at blive rektor på netop IT-Universitetet i København,« siger Martin Zachariasen ifølge en pressemeddelelse.

Læs også: Mads Tofte forlader IT-Universitetet

»Martin Zachariasen er en visionær leder, som har mange års erfaring med at skabe gode resultater på tværs af forskellige fagmiljøer. Han har stor indsigt i it-forskning og –uddannelse, og har øje for den vigtige rolle, som IT-Universitetet spiller i samfundet. Jeg ser frem til at samarbejde med ham om at fortsætte den markante vækst, som IT-Universitetet er inde i,« siger bestyrelsesformand Maria Rørbye Rønn.

Martin Zachariasen er vokset op på Færøerne og har taget en bachelor i datalogi på Færøernes Universitet. Han flyttede til København i 1991. Han er kandidat i datalogi fra Københavns Universitet og har siden opnået både en ph.d. og doktorgrad i datalogi fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet.

Det er første gang siden etableringen i 1999 at ITU får ny rektor.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere